intenses pluges des d'aquesta matinada

El temporal sorprèn els veïns de Nerva amb fortes riuades

Els carrers del municipi s'han convertit en rius i han causat importants desperfectes

e2984faa-b124-4042-a2ff-2dba996b3274-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Les intenses pluges que cauen des d’aquesta matinada a la província de Huelva com a conseqüència de la borrasca ‘Elsa’ han originat el desbordament d’una riera pròxima a Nerva i ha causat importants riuades a la localitat, els veïns de la qual s’han vist sorpresos en vivendes i vehicles, sense que de moment constin ferits.

En diferents vídeos que circulen per xarxes socials es pot veure com carrers del municipi s’han convertit en rius que han causat importants desperfectes, que caldrà quantificar en els pròxims dies, en vivendes, establiments comercials i mobiliari urbà. L’aigua ha arrossegat contenidors, terrasses de bars i tot el que podia al seu pas davant de la impotència dels veïns.

Des del 112 s’ha informat que s’hannegatdiversos punts de la localitat i diversos conductors s’han vist sorpresos per les intenses precipitacions i han quedat atrapats als seus vehicles, sense que hi hagi hagut ferits. Els bombers han hagut d’actuar en vivendes per rescatar veïns que s’han vist atrapats i alguns alumnes que aquest matí han acudit a l’escola han hagut de ser evacuats.

Diverses incidències

A més, una de les entrades del poble ha hagut de ser tancada davant de la impossibilitat d’accedir-hi. Es preveu que les pluges persisteixin a la província durant tota la jornada, on fins ara, el 112 ha gestionat més d’una trentena d’incidències relacionades amb la pluja i el vent des de les 00.00 fins a les 10.00 hores d’avui. 

Notícies relacionades

La majoria dels avisos, segons ha informat en un comunicat, han sigut inundacions de vivendes, baixos, soterranis garatges, basses d’aigua a la calçada, així com caigudes de branques, arbres i elements del mobiliari urbà. La pluja i el vent també han provocat incidències en altres punts de la província de Huelva, com la mateixa capital, Aracena, Menes, La Granada de Riotinto, El Campillo, Almonaster la Real i Valverde del Camino, entre d’altres.

Quant a les carreteres, s’han rebut avisos per caigudes de branques o elements del mobiliari, despreniment de pendents i acumulació de fang o pedres en diferents punts del viari de Huelva: al quilòmetre 127 de l’N-431 a Isla Cristina, a l’HU-8105, l’HU-8127 (a Aracena i Almonaster) i l’A-433 a Aracena, l’HU-5101 en Calañas, l’A-461 a El Campillo i La Granada de Riotinto i l’HU-433 a Zufre.