AUGMENTA LA QUALITAT DE L'AIGUA

El Parc Fluvial del Besòs reobrirà aquest dimecres després d'haver millorat la contaminació del riu

zentauroepp34909208 barcelona   2016  08 03 sociedad   para un reportaje sobre r191217183035

zentauroepp34909208 barcelona 2016 08 03 sociedad para un reportaje sobre r191217183035 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Diputació de Barcelona reobrirà aquest dimecres els accessos al Parc Fluvial del Besòs, l’espai de lleure i passeig del tram final del riu, tancat des de dijous passat a causa delsabocaments a les aigües del riu Besòsabocaments riu Besòs per l’incendi d’una planta de reciclatge de dissolvents a Montornès del Vallès.

La Diputació ha rebut aquest dimarts l’informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en el qual indica que la qualitat de les aigües ha millorat, perquè s’han evaporat bona part dels dissolvents que van contaminar el riu arran de l’incendi.

L’organisme provincial ha informat que el parc obrirà en el seu horari habitual de tardor, de 10.00 a 18.00 hores, després que l’Agència Catalana de l’Aigua ha certificat una millora de la qualitat de l’aigua un cop fetes diverses inspeccions a la zona.

El Parc Fluvial del Besòs és un espai públic ubicat en els últims 9 quilòmetres de curs del riu Besòs, des de la confluència amb el riu Ripoll fins a la desembocadura al mar Mediterrani.

115 hectàrees

Amb una superfície total de 115 hectàrees, és un dels espais verds més importants de la regió metropolitana de Barcelona, sobretot si es té en compte la seva ubicació, que forma part del continu urbà de les ciutats de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac.

Notícies relacionades

La Diputació de Barcelona té encomanada la gestió d’aquest parc fluvial, que duu a terme mitjançant l’equip de l’Oficina Tècnica d’Acció Territorial de l’Àrea d’Espais Naturals.

Aquesta gestió inclou velar pel compliment de les normes d’ús amb el recolzament del servei de control de l’ús públic i el manteniment integral de l’espai i de les seves instal·lacions en tot el seu àmbit.