El 86% de les emissions de CO2 de la Cimera del Clima les causen els vols dels participants

Els organitzadors calculen que durant la cita s'han produït 60.000 tones de carboni

Prometen compensar per duplicat l'empremta ecològica que deixa la COP25

zentauroepp51363997 soc191213183403

zentauroepp51363997 soc191213183403 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez

El 86% de les aproximadament 60.000 tones de CO2 que ha emès la Cimera del Clima de Madrid, iniciada el 2 de desembre, les han causat els vols de llarga distància utilitzats pels assistents a la trobada, ha explicat aquest divendres José Luis Blasco, de l’empresa Acciona, encarregada de fer el recompte. El compromís dels organitzadors de la cita és que la suma d’emissions sigui compensada per duplicat en els pròxims mesos, segons ha anunciat Ismael Aznar, del Ministeri de Transició Energètica d’Espanya.

Notícies relacionades

«Els càlculs són encara estimats –ha indicat Blasco– però si ens basem en l’experiència de la cimera anterior, la de Katowice, a Polònia, tot apunta que aquesta vegada, a més del 86% d’emissions causades per les aerolínies, un 10% restants l’ha generat els hostalatges i la mobilitat per la ciutat de Madrid durant aquests dies, un altre 2% correspondria a les activitats dutes a terme dins del recinte de la cimera i un 2% pels concerts».

A la trobada, que oficialment acaba aquest divendres però que possiblement es prolongarà al cap de setmana per falta d’acord entre els negociadors polítics, han assistit unes 30.000 persones. Per pal·liar la seva empremta de carboni, l’organització de la cimera ha distribuït entre els assistents ampolles de vidre que es poden omplir a les diverses fonts repartides per la superfície del recinte firal d’Ifema; s’han col·locatcontenidors per recollir les deixalles de manera selectiva (en cada punt hi ha cinc recipients diferents) i s’han facilitat targetes de transport públic gratuïtes per accedir des del centre de Madrid fins a la zona firal. «Tot això ha fet mereixedora a la cimera de Madrid de fins a tres distintius ambientals diferents», ha celebrat Aznar.