SUCCÉS AL NOVEMBRE

En llibertat provisional dos detinguts per una nova violació en grup a Manresa

L'atac sexual hauria succeït a l'interior d'un vehicle fa un mes a la capital del Bages

La víctima és menor d'edat i coneixia un dels dos arrestats aquesta setmana pels Mossos d'Esquadra

zentauroepp49542716 17 06 2019 cotxe dels mossos  barcelona sociedad catalu  a e190824154054

zentauroepp49542716 17 06 2019 cotxe dels mossos barcelona sociedad catalu a e190824154054 / ARCHIVO

2
Es llegeix en minuts

Dos homes han sigut detinguts aquesta setmana pels Mossos d’Esquadra per la seva implicació en una nova presumpta violació en grup a Manresa (Bages). La víctima és una menor d’edat. Aquest dilluns els Mossos d’Esquadra van detenir un dels presumptes autors, i dimarts, l’altre, tots dos majors d’edat. Tots dos han declarat davant del jutge, que els ha deixat en llibertat provisional. 

Segons informa l’ACN, els fets van passar el 17 de novembre als voltants del carrer Cintaires de la capital del Bages. La menor tornava sola a casa quan va veure un conegut dins d’un cotxe, amb dos amics més. Després de parlar amb ell, va accedir a entrar al vehicle, on també hi havia els dos acompanyants. Els nois li van donar alguna beguda que presumptament portava alguna substància barrejada.

Dins del cotxe, ha declarat la víctima davant del jutge en funcions de guàrdia, els nois l’haurien obligat a fer fel·lacions i l’haurien penetrat vaginalment. El següent que recorda la menor és ser al portal de casa, desorientada. Al matí següent, la menor, que tenia hematomes a la zona vaginal, va avisar els seus pares, que la van traslladar a l’hospital, on se li van practicar proves. També van denunciar els fets als Mossos.

Els acusats tenen 18 i 19 anys d’edat, són de nacionalitat espanyola, sense antecedents i veïns de Manresa, i presumptament van agredir la menor en un vehicle el 17 de novembre passat.

Altres casos a la població

Dues noies més, una d’elles també menor, van denunciar dilluns passat haver sigut violades en un pis a Manresa per dos homes que les van agredir, un a cada una. Una de les víctimes va aconseguir donar la veu d’alarma saltant per la finestra.

El primer cas de violació múltiple d’aquest any a Manresa es va registrar el 2016, quan un grup de cinc nois van violar una nena de 14 anys. Van ser condemnats l’estiu passat a penes d’entre 10 i 12 anys, i aquest dimecres el jutge els va instar a entrar a la presó. Un d’ells no s’hi va presentar.

També a la mateixa localitat, aquest estiu, van ser detinguts quatre nois acusats d’haver violat en grup una menor de 17 anys en un pis, per a qui la jutge va decretar presó provisional sense fiança a l’espera de judici. 

Reacció feminista

Notícies relacionades

El col·lectiu feminista de Manresa ha reaccionat amb indignació davant d’aquest nou cas conegut aquest dijous i ha demanat que la resposta de les administracions vagi més enllà de concentracions i manifestos.

«Els pressupostos que ha presentat l’Ajuntament de Manresa no fan cap menció a la lluita contra el patriarcat. No és una qüestió ni de barris ni d’orígens, i aquest fet ho demostra. El nou cas ha ocorregut al barri de les Basses, un dels de més poder adquisitiu de la ciutat», ha explicat una portaveu.