MORTS SENSE ACLARIR

Amplien la investigació del cas de Marta Calvo a dues morts més

La Guàrdia Civil busca en un abocador el cos de la jove valenciana per corroborar la controvertida versió del detingut

S'investiga si va ser l'últim client de dues prostitutes mortes per sobredosi i es treballa amb la hipòtesi d'una desaparició forçada d'una altra noia de la comarca

zentauroepp51340737 vertedero191212131848

zentauroepp51340737 vertedero191212131848 / MIGUEL LORENZO

3
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Una trentena d’agents de la Guàrdia Civil han iniciat aquest dijous a l’abocador de Dosaigües (València), una detalladarecerca del cos de la jove Marta Calvo, que José Ignacio P. va assegurar haver esquarterat després d’haver mort mentre practicaven sexe amb drogues el 7 de novembre i que continua sense aparèixer.

En circumstàncies semblants va morir el mes d’abril passat una dona al barri de Russafa, a València, després d’haver contractat l’ara pres preventiu els seus serveis com a prostituta. Però laPolicia Nacional, tal com ha avançat Levante-EMV, investiga ara si aquest home colombià va ser també l’últim client d’una altra dona que va morir al juny.

A més, el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, ha admès que ha canviat l’enfocament en la recerca de la Wafa, una noia de la qual no se sap res des del 17 de novembre i que va desaparèixer a la localitat de Carcaixent, a escassos vuit quilòmetres d’on vivia ‘Nacho’.

La setmana passada Fulgencio va apuntar que treballaven amb la idea d’una desaparició voluntària, perquè creien que la noia havia esborrat els seus comptes en les xarxes socials. «Però estem treballant que no hagi sigut així», ha admès el delegat.

Russafa

La coincidència en un espai comú, el barri de Russafa, també ha portat a obrir altres línies d’investigació. Es té la certesa, perquè està gravat, que va ser ell el client que a l’abril va abandonar precipitadament l’habitació d’una prostituta, que les seves companyes van trobar inconscient i convulsant i que va morir uns dies després a l’Hospital La Fe de la capital valenciana.

Es van trobar restes de cocaïna a la vagina, els teixits de la qual pot multiplicar els efectes d’aquesta droga, i la seva mort es va qualificar en el seu moment d’accidental, de manera que no es van presentar càrrecs contra ell. Però ara s’investiga si va ser ell també l’últim client d’una altra prostituta que va morir al juny, pel que sembla, per una intoxicació similar.

Fulgencio ha detallat que es revisaran casos arxivats i que també es creuaran dades amb altres comunitats autònomes.

Desplegament

Mentrestant, la Guàrdia Civil continua la recerca de Marta Calvo i aquest dijous tres desenes d’agents, acompanyats de gossos experts en aquest tipus d’accions i ajudats de maquinària pesant han començat a revisar l’abocador de Dosaigües, al qual arriben les escombraries d’alguns dels municipis on l’ara pres assegura que va dipositar els trossos del cos de la jove.

No obstant, els agents mantenen dubtes sobre la veracitat del seu testimoni, perquè és el que més convé a la seva defensa i perquè a les plantes de residus per les quals haurien d’haver passat abans d’anar a parar als abocadors afirmen que és pràcticament impossible que no els haguessin detectat.

Per aquesta raó, es manté la recerca del cos també en altres emplaçaments a prop de Manuel, on vivia el detingut i on tots dos s’haurien trobat aquella nit.

El detingut per la desaparició de Marta Calvo a la seva arribada als jutjats per declarar / EFE

Notícies relacionades

L’home de 38 anys es va entregar voluntàriament a la Guàrdia Civil la setmana passada després d’haver-se ocultat durant un mes i va declarar que la noia va morir per causes que desconeix i que la por que l’acusessin d’assassinat el va portar a esquarterar-la per ocultar que havien estat junts. Pel que sembla, ja haurien mantingut una primera trobada unes setmanes abans.

Després de negar-se a declarar davant de la jutge de guàrdia divendres passat, tampoc ho va voler fer dimarts davant de la titular del jutjat on ha recaigut el cas, i es va limitar a demanar «perdó» sense aclarir a qui el demanava i per què.