VIOLÈNCIA MASCLISTA

El detingut per la desaparició de Marta Calvo diu que va morir mentre practicaven sexe amb drogues

Està previst que aquest divendres passi a disposició judicial després d'haver assistit a la reconstrucció dels fets

Fa uns mesos ja es va veure involucrat en la mort d'una prostituta amb qui, pel que sembla, també hauria consumit cocaïna

undefined51229322 valencia 5 12 2019 sociedad sucesos  marta calvo la casa del191205202010

undefined51229322 valencia 5 12 2019 sociedad sucesos marta calvo la casa del191205202010 / MIGUEL LORENZO

3
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Jorge Ignacio P.J., que dimecres passat va confessar haver esquarterat la jove Marta Calvo, ha negat davant de la Guàrdia Civil haver matat la jove i hauria assegurat que va morir per causes que desconeix mentre practicaven sexe i consumien cocaïna i s’espera que aquesta sigui la seva versió també aquest divendres quan declari davant del jutge d’Alzira, abans que es compleixi el límit legal de 72 hores.

S’espera que abans participi en una reconstrucció dels fets a la casa en la qual tots dos s’haurien trobat el 7 de novembre passat a la localitat valenciana de Manuel.

L’home, de 38 anys i origen colombià, es va entregar dimarts a la matinada a la caserna de la Guàrdia Civil de Carcaixent, una localitat a escassos deu quilòmetres del lloc dels fets, i va assegurar haver esquarterat la dona i haver repartit els trossos del seu cos per diversos contenidors de localitats pròximes.

Que aparegui el cadàver de la jove pot ser determinant en un futur judici per comprovar o descartar la versió que ha donat i, per tant, pot suposar una diferència substancial en una hipotètica condemna.

El precedent de Russafa

El detingut es va veure involucrat fa uns mesos en un cas semblant. Va acudir a un pis del barri de Russafa de València i va contractar els serveis d’una prostituta. Poca estona després, va abandonar precipitadament la vivenda i, quan les companyes de la dona van entrar, la van trobar inconscient i convulsant, i van trucar al 112 perquè fos traslladada a un centre mèdic.

Pocs dies després la jove va morir a l’Hospital La Fe i tot i que la Policia va poder identificar Nacho, com se’l coneix en el seu cercle familiar i d’amistats, i interrogar-lo no se’l va arribar a acusar de cap delicte ja que la mort, pel que sembla per una intoxicació per la cocaïna, no es va arribar a qualificar d’homicidi sinó d’accident.

Les anomenades ‘festes blanques’ són pràctiques sexuals considerades d’alt risc perquè la cocaïna no només s’aspira pel nas i a l’entrar al cos per altres mucositats multiplica el seu efecte i perillositat.

El detingut té antecedents penals a Itàlia després que fa uns anys el detinguessin amb diversos quilos de cocaïna en un cotxe.

La casa de Manuel

Després de passar prop de vint hores a la caserna de Carcaixent, el detingut va ser traslladat a la comandància de Patraix a València passades les 23 hores de dimarts i des d’allà està previst que abans de ser portat al jutjat sigui traslladat de nou a Manuel, on vivia de lloguer en una casa una mica apartada del centre.

Els investigadors van realitzar un registre exhaustiu d’aquesta vivenda fa unes setmanes, però, pel que sembla, no van trobar cap rastre de la noia. Els veïns van assegurar que en els dies posteriors a la desaparició de Marta Calvo de la casa sortia una forta olor de lleixiu.

Aquesta casa ha sigut l’epicentre de la investigació des del principi, ja que des d’allà Marta Calvo va enviar un missatge amb la seva ubicació a la seva mare a les sis del matí d’aquell 7 de novembre.

Un altre dels objectius de la Guàrdia Civil és esbrinar on ha estat amagat el detingut durant aquestes setmanes i qui l’ha pogut ajudar.

Carta del pare

Notícies relacionades

En una carta enviada al programa ‘Espejo Público’, el pare de Marta Calvo ha assegurat que «el pitjor que pot viure un pare és no saber on és la seva filla» i assegura que han patit «26 dies d’incertesa, por, preocupació...con les seves 26 nits fins a rebre aquesta trucada».

«Aquesta trucada que mai haguessis volgut rebre, aquesta trucada que et confirma les pitjors sospites. Un dia que mai esperes viure i que mai oblidaràs», assenyala.