EXPEDIENT DE LA GENERALITAT

L'empresa del joc 'Que no se te caiga el jabón' diu que és satíric

Afirma que el producte ha sigut llançat sense problemes a altres països

ddts-3d-600x600 45 420x210-1

ddts-3d-600x600 45 420x210-1

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

SD Games, l’empresa que distribueix a Espanya el joc de cartes ‘Que no se te caiga el jabón’, que la Conselleria de Treball, Afers Socials i Família ha portat davant de lafiscalia de delictes d’odi per homofòbia, ha assegurat que no pretén discriminar, sinó que té un objecte lúdic i «incita a la reflexió» des de la sàtira i l’humor negre.

En un comunicat aquest dijous, SD Games ha afirmat que es posa a disposició de les autoritats judicials i administratives –la Conselleria també ha obert un expedient d’ofici– «per a qualsevol aclariment o concreció» sobre el joc, creat per Fat Fox Games i llançat a diversos països europeus fa uns dos anys, sense que li consti una altra denúncia o requeriment.

Ha assegurat que condemna l’homofòbia, el racisme, l’antisemitisme i qualsevol altra conducta discriminatòria, i creu que el joc s’ha de valorar dins de l’article 20 de la Constitució, com a producció artística que té protegida la seva lliure difusió per la normativa vigent «a l’enquadrar-se en el respecte als drets constitucionals», segons la seva opinió.

Estigma sobre els gais

El joc transcorre a la dutxa d’una presó i és del tipus ‘patata calenta’, per a majors de 18 anys, segons figura a la web del distribuïdor, i usuaris de Twitter ho han criticat per considerar que estigmatitza el col·lectiu gai, «atempta» contra la seva integritat i banalitza les violacions.

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha demanat la retirada immediata del joc perquè veu «inadmissible la difusió de discurs d’odi masclista, LGTBI-fòbic i absolutament discriminatori» que fa, i ha reclamat la Generalitat i el Síndic de Greuges que actuïn per garantir la no vulneració de drets.

Notícies relacionades

La Generalitat presentarà una denúncia davant de la Fiscalia de Catalunya contra els responsables del joc de cartes denunciat per homofòbia per considerar que podria incórrer en un delicte d’odi.

Denunciat davant la fiscalia

El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, ha confirmat aquest dijous que el seu departament portarà a la fiscalia l’existència d’aquest joc que veu «impresentable» per «homòfob» i «masclista», i sobre el qual ha obert un expedient. «Hem decidit obrir un expedient informatiu i portar-lo a la fiscalia perquè atempta contra els drets bàsics, a més de ser especialment greu perquè està pensat perquè hi juguin joves i nens», ha dit El Homrani.