Interès mundial

Greta Thunberg i Notre-Dame, tendència a Google el 2019

La llista no fa referència als termes més buscats, sinó als que més han crescut en els últims 12 mesos

greta-thunberg

greta-thunberg

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’activista adolescent contra el canvi climàtic Greta Thunberg i la catedral de Notre-Dame de París, que va patir un espectacular incendi a mitjans d’abril, van ser tendència al cercador de Google aquest 2019 a escala global, segons la llista publicada aquest dimecres per l’empresa nord-americana. 

La llista elaborada anualment pel cercador més utilitzat del planeta (es calcula que al voltant del 92% de les consultes ‘online’ es duen a terme a través de Google) no fa referència als termes més buscats, sinó a aquells que són «tendència», és a dir, que més han crescut durant els últims 12 mesos. 

Tot i que la sueca de 16 anys va començar a donar-se a conèixer l’any passat, el 2019 l’ha catapultat definitivament a icona mundial, ja que ha estat triada portada de la revista ‘Time’ al maig, ha rebut una nominació per al premi Nobel de la pau  premi Nobel de la paui ha intervingut a la cimera climàtica de l’ONU.

Així, Thunberg ha sigut una de les 10 persones per qui s’ha despertat més interès en els últims 12 mesos, un grup en el qual també es troben el futbolista del PSG Neymar, l’actor Joaquin Phoenix, el youtuber James Charles i el jugador de futbol americà Antonio Brown.

L’incendi va disparar les cerques

D’altra banda, l’incendi de Notre-Dame, que va arrasar la coberta i agulla de l’edifici, va disparar les cerques a internet sobre la catedral parisenca i la va convertir en una de les notícies «tendència» de l’any, junt amb la Copa Amèrica de futbol, l’huracà ‘Dorian’, la copa del món de criquet i les eleccions generals a l’Índia.

Notícies relacionades

També «es van colar» entre els esdeveniments més destacats de l’any el 30è aniversari de la caiguda del mur de Berlín i la misteriosa àrea 51 del desert dels EUA, font inesgotable d’especulacions i teories conspiradores i que milers d’internautes van anunciar que «assaltarien» al setembre, una cosa que finalment no va passar.

També van despertar nou o renovat interès els actors Jussie Smollett i Kevin Hart, els futbolistes Iker Casillas i Ansu Fati, les pel·lícules ‘Avengers Endgame’ i ‘Joker’, les sèries ‘Joc de trons’ i ‘Stranger things’ i les cançons ‘Old Town Road’ i ‘7 Rings’.