26 set 2020

Anar al contingut

SURREALISME AERI

Un avió de Ryanair dona voltes els dilluns 20 minuts fins que obre l'aeroport de Santander

L'avió surt cada setmana de Barcelona a les 6.10, arriba a Santander a les 7.10 i ha de fer temps fins a les 7.30

El Periódico

Un avió de Ryanair dona voltes els dilluns 20 minuts fins que obre l'aeroport de Santander

CLODAGH KILCOYNE

Segur que als participants de la Cimera del Clima no els farà gràcia saber que un vol de Ryanair es veu obligat cada dilluns a fer voltes durant 20 minuts esperant que l’aeroport de destí obri les seves instal·lacions. Segons informa la web de la cadena SER, es tracta del vol Barcelona-Santander, que surt cada dilluns de la capital catalana a les 6.10 hores i a les 7.10 hores ja està a punt per aterrar a la capital cantàbrica.

El problema és que l’aeroport de Santander no obre fins a les 7.30 hores, per la qual cosa l’aparell es veu obligat a fer temps (concretament 20 minuts) per poder aterrar. Aquest dilluns 9 de desembre, segons informa a Twitter l’Associació Parayas, l’avió procedent de Barcelona va arribar «puntual», a les  7.31, i només va haver de fer «una volta extra». 

Explica aquesta Associació d’Amics de l’Aeroport que la velocitat habitual de l’avió és de 690 km/h. Aquest dilluns no va passar dels 620 km/h per demorar l’hora d’arribada i ajustar-la així a l’horari d’obertura de l’aeroport.  

Durant aquells 20 minuts d’espera habituals, les contínues voltes en l’aire que es veu obligat a fer generen un consum de gairebé mil litres de querosè i unes emissions de més de dues tones de CO2.