BANDA CRIMINAL

La víctima de l'assassina de Badoo va ser enterrada quan encara agonitzava

La causa principal de la mort són els cops que va rebre la víctima al cap i al tòrax mentre era obligat a revelar les seves contrasenyes

zentauroepp50757434 candy arrieta191105185912

zentauroepp50757434 candy arrieta191105185912

2
Es llegeix en minuts
Efe

José Antonio Delgado Fresnedo, el veí de Getxo (Biscaia) de 54 anys que va ser assassinat a la província de Saragossa després d’anar a una falsa cita sexual, va ser enterrat mentre agonitzava després de ser violentament colpejat.

Així ho confirmal’autòpsia  feta al cadàver per especialistes de l’Institut de Medicina Legal d’Aragó (IMLA), que conclou que la causa principal de la mort són els cops que va rebre la víctima al cap i al tòrax mentre era obligat pels membres de la banda a donar-los les contrasenyes de les seves targetes de crèdit.

L’informe dels forenses, per a qui les lesions patides per la víctima són pròpiesd’«una mort violenta de caràcter homicida», destaca la presència de tres focus de lesions al crani causades amb una eina, susceptibles de causar un dolor intens i atordiment però no la mort.

Els pèrits consideren que les múltiples fractures costals presents al cos de la víctima, quatre a la part dreta i cinc a l’esquerra, van poder derivar en una fallada cardiorespiratòria, tot i que destaquen que la presència de terra a les vies respiratòries i digestives apunten que es trobava encara amb vida en el moment de ser enterrat.

Van quedar a través de Badoo

El cadàver del veí de Getxo va ser localitzat el 27 de setembre enterrat en una fossa de poca profunditat que deixava veure una petita part de l’abdomen, nu i completament cobert de fang.

Uns dies després van ser detinguts a Pedrola un home marroquí de 38 anys i la seva companya sentimental, veneçolana de 34, com a presumptes responsables tant d’aquest crim com delsassalts patits per dues víctimes més també captades a través de la web però que van aconseguir salvar la vida després de rebre pallisses brutals.

Fins a la desaparició d’aquest home, els investigadors de la Guàrdia Civil buscaven una banda que havia atret cap a la seva zona, en un petit eix geogràfic entre Luceni, Gallur i Pedrola, aquestes dues víctimes a través d’una web de contactes, Badoo, en la qual una atractiva dona veneçolana s’oferia per mantenir relacions.

Dues desaparicions prèvies

Aquestes dues primeres víctimes, un immigrant romanès de 37 anys domiciliat a La Almunia de Doña Godina (Saragossa) i un veí de Tudela (Navarra) de 59, van aconseguir salvar la vida després de patir hores de terror i de violència extrema en mans dels seus assaltants, la dona que servia d’esquer a Badoo i dos homes més.

Notícies relacionades

Quan la Guàrdia Civil va ser informada per l’Ertzaintza de la desaparició, el 6 de setembre, d’un veí de Getxo que s’havia desplaçat en un Mercedes vermell d’alta gamma fins a Luceni per trobar-se amb la mateixa dona que s’anunciava a Badoo, els investigadors van tenir la convicció que havia sigut víctima del mateix grup.

Un informe de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil del 20 de setembre, set dies abans de ser trobat el cadàver del veí de Getxo semienterrat en un paratge semidesèrtic als afores de Pedrola, relacionava ja els tres casos i evidenciava que la prolongada desaparició d’aquesta persona podria derivar en un assassinat.

Temes:

Assassinats