HOMOFÒBIA

Cinc anys i mig de presó per al líder del 'projecte Pilla Pilla'

Cinc integrants més del grup que humiliava homosexuals han rebut penes de 9 a 27 mesos de presó

Els condemnats concertaven cites presentant-se com a joves de 16 anys i tractaven com a pederastes les víctimes que hi acudien

zentauroepp24509313 pilla pilla191106192607

zentauroepp24509313 pilla pilla191106192607

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

El jutjat de Granollers que s’ha encarregatdel cas del projecte Pilla Pilla,projecte Pilla Pilla, ha condemnat el seu líder, Mikola Zatkalnitskya cinc anys i mig de presó per tres delictes contra la integritat moral i per revelació de secrets, amb els agreujants de superioritat i homofòbia. Zatkalnitsky és condemnat a 22 mesos de presó per cada un dels delictes.  Els altres cinc acusats per aquest cas, en el qual un grup es va dedicar a preparar emboscades a gais durant el 2013 a Granollers i a Barcelona, han sigut condemnats pels mateixos delictes però amb penes inferiors, de nou a 27 mesos de presó. Els sis condemnats hauran d’indemnitzar amb sumes de 9.000 euros dues de les tres víctimes reconegudes, perquè no es descarta que n’hi hagués d’altres que no van denunciar els fets. 

Els acusats, ara condemnats, citaven gais per internet presentant-se com a joves de 16 anys. Quan els homes es presentaven al lloc acordat, topaven amb una banda que els gravava en vídeo, que els titllava de pederastes i que els obligava a revelar les seves dades davant de la càmera. Algun dels homes que es va veure sorprès per les emboscades va provar d’escapar al veure’s traït i va acabar retingut pels agressors. El membre del grup que portava la càmera ha rebut una condemna de 15 mesos de presó per això, si bé no totes les víctimes el van identificar.

Quatre ingressaran a la presó

«Estem molt contents. És la primera vegada que col·lectius LGTBI es posicionaven de forma coordinada per fets que són dels més greus dels últims anys. La sentència compleix totes les nostres expectatives. De sis persones quatre ingressaran a la presó»,ha afirmat aquest dimarts l’advocada que porta l’acusació particular en nom de la Comissió Unitària 28 de Juny, Laia Serra. Serra també ha remarcat que la sentència, que pot ser recorreguda i per tant no és ferma, determina connexions del líder del grup amb l’extrema dreta.

Notícies relacionades

La pràctica de citar gais sota engany per gravar-los en vídeo i avergonyir-los no va ser inventada pelprojecte Pilla Pilla, és una imitació del que feia a Rússia la banda homòfoba russa denominada Occupy Pedophilia, amb la qual el grup va arribar a establir vincles.

Conseqüències per a les víctimes

Les víctimes del grup van patir conseqüències a causa dels vídeos que es van publicar. En un dels casos, es va revelar l’orientació sexual de la víctima, que no era pública. Va arribar a tenir sentiments de suïcidi. Una altra de les víctimes va perdre la seva feina i va haver d’explicar al seu entorn que no era pederasta. El tercer també va veure revelada la seva orientació sexual i va arribar a rebre cinc o sis trucades per hora de gent que l’increpava.