HOMOFÒBIA

Judici al projecte Pilla Pilla per muntar emboscades neonazis a gais

Els acusats es presentaven com a menors de 16 anys i citaven homosexuals per vexar-los

Els assenyalaven com a pederastes i els gravaven en vídeo malgrat que no van cometre cap il·legalitat

zentauroepp24509313 pilla pilla191106192607

zentauroepp24509313 pilla pilla191106192607

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Sis homes s’asseuran la setmana que ve a la banqueta, en el judici que se celebrarà a Granollers contra els integrants de l’anomenat projecte Pilla Pilla, amb la qual va arribar a establir vincles.

El grup, que serà enjudiciat, va operar a Granollers i a Barcelona i el seu temible ‘modus operandi’ es va repetir en diversos casos, cosa que va generar l’alarma entre el col·lectiu gai. Sota el pretext de combatre la pederàstia, els acusats es presentaven com a menors d’edat, de 16 anys, i concertaven cites amb gais, a qui proposaven mantenir relacions sexuals. Una vegada acudien al lloc on havien quedat amb el seu interlocutor, eren humiliats per diverses persones, encapçalades per una d’elles, el líder de la trama, que era el que portava la veu cantant i els tractava com si fossin pederastes. Tot quedava gravat en vídeo i les imatges eren pujades a les xarxes socials.

Imatges que s’han pogut veure durant anys, per a més escarni de les víctimes. En part, remarca l’advocada que porta l’acusació particular en nom de la Comissió Unitària 28 de Juny, Laia Serra, perquè Facebook i Twitter no van col·laborar per impedir-ho. Els vídeos anaven reapareixent després que fossin despenjats.

Tres víctimes detectades

El jove que dirigia el grup retreia als gais que pretenguessin mantenir sexe amb persones de menys de 18 anys malgrat que això no suposa cap il·legalitat. L’edat mínima legal per a les relacions sexuals està fixada a Espanya en els 16 anys, i quan van tenir lloc els fets, abans que el Codi Penal fos reformat, estava en els 13 anys. El líder obligava els homes, recorda Serra, a identificar-se davant de la càmera. En ocasions se’ls assegurava que si no tornaven a repetir una cita d’aquest tipus no pujarien les imatges a internet. En el judici hi haurà les tres víctimes de la trama que es coneixen.

Tot i que els seus integrants no van arribar al nivell dels seus homòlegs russos, a qui es responsabilitza de torturar i fins i tot d’assassinar alguna de les seves víctimes, el projecte Pilla Pilla va terroritzar les seves i en va donar a conèixer l’orientació sexual. A alguns se’ls va obligar a revelar la seva identitat. En un vídeo s’apreciava com un dels assetjats intentava anar-se’n corrent quan s’adonava que l’havien enganyat i era retingut físicament.

Notícies relacionades

El grup, que serà jutjat, va arribar a obtenir 40.000 ‘m’agrada’ en una pàgina que tenia a Facebook, en la qual mirava d’emmascarar les seves barbàries en nom del combat de la pedofília. Però malgrat que els seus integrants bevien de l’estètica i el discurs neonazi, que defensa la superioritat de la raça blanca, no van demostrar ser especialment intel·ligents i van ser detinguts ràpidament. Per al líder i per al que gravava les imatges es demanen fins a 15 anys de presó. Per a la resta, penes inferiors. Tot i que no recauen en tots, els càrrecs pels quals se’ls jutja són un delicte contra la integritat moral amb agreujant per abús de superioritat i discriminació per homofòbia, i un delicte de revelació de secret.

Indemnitzacions

La vista tindrà lloc al Jutjat Penal número dos de Granollers els dies 11, 13, 14 i 15 de novembre. Les indemnitzacions que es reclamen als responsables dels fets són de 6.000 euros per cada delicte contra la integritat moral i 25.000 per cada revelació de secrets.