Greta Thunberg preveu arribar demà a la península

La jove activista mediambiental està de camí a Espanya per assistir a la Cimera del Clima

Des de mitjans de novembre creua l'Atlàntic amb un catamarà

ejntsn3xsae0gqt

ejntsn3xsae0gqt

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Greta Thunberg preveu arribar aquest dimarts a la península Ibèrica per assistir a la Cimera del Clima que s’ha iniciat aquest dilluns a Madrid. La jove activista mediambiental, que fa 18 dies que creua l’Atlàntic en un catamarà, calcula poder arribar aquest dimarts al matí al port de Lisboa. [Segueix les últimes notícies de la Cimera del Clima en directe.]

«¡Accelerem cap a Europa! En aquest moment l’hora estimada d’arribada és dimarts al matí. Arribarem a Doca de Alcantara, Lisboa. ¡Tots esperem veure’t allà!», ha afirmat Thunberg en un missatge a través de les xarxes socials. 

Si és així, Thunberg haurà pogut assistir a la trobada sobre el clima, que se celebra del 2 al 13 de desembre a Madrid, i també podrà arribar a temps per presenciar la gran marxa contra el climaprevista per a divendres, 6 de desembre, a Madrid

Notícies relacionades

Fa uns mesos, l’ecologista va viatjar fins al continent americà per assistir a les cimeres de Nova York i de Santiago de Xile. Però el trasllat d’última hora de la COP25 a Madrid va canviar radicalment el seu rumb. Després de l’anunci oficial dels organitzadors, la jove va aconseguir trobar un mitjà de transport ecològic per arribar a la conferència en què els líders polítics de tot el món discutiran el futur de la lluita contra l’emergència climàtica.  

Originalment, el veler en què viatja havia de desembarcar a Galícia, però la previsió de mal temps ha fet que els navegants optessin per dirigir-secap a Lisboa. Un cop allà, l’activista es desplaçarà cap a Madrid intentant, com sempre, generar la menor empremta ecològica possible.