L'ONU demana «compromisos» als països durant la Cimera del Clima

El secretari general de les Nacions Unides visita el recinte que acollirà la Cimera Mundial del Clima a Madrid

«El punt de no retorn contra la crisi climàtica és a quatre passes», ha dit Antonio Guterres

zentauroepp51164025 u n  secretary general antonio guterres attends a news confe191201124905

zentauroepp51164025 u n secretary general antonio guterres attends a news confe191201124905 / SERGIO PEREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres, espera que els països «presentin els seus compromisos» per pal·liar la crisi climàtica «que és a quatre passes». Ho ha manifestat aquest matí en una roda de premsa prèvia a la Cimera Mundial del Clima o COP25 que començarà demà, dilluns, a Madrid.

Guterres, que ha obert les activitats d’aquesta cimera mundial, ha sigut taxatiu: «El punt de no retorn contra la crisi climàtica és a dues passes». També ha afegit que el seu missatge no és de desesperació sinó d’esperança. Però, ha afirmat, la nostra agressió contra la naturalesa ha de parar i «és possible fer-ho».

Notícies relacionades

«Cal augmentar l’ambició i la responsabilitat», ha dit el secretari general de l’ONU, que ha manifestat que els països han «de presentar els seus compromisos» en aquesta trobada a la capital espanyola, que es tancarà el pròxim 13 de desembre. «Els canvis climàtics estan passant més ràpid del que teníem previst» per la qual cosa cal arribar a compromisos més ambiciosos, va dir, en aspectes importants com posar un preu al carboni i acabar amb les centrals tèrmiques de combustibles fòssils.

Delegacions d’uns 200 països signants de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic, organitzacions no governamentals, la comunitat científica i representants del món empresarial i altres col·lectius es reuniran des de demà a la capital d’Espanya per millorar la lluita contra el canvi climàtic. També s’espera la presència de la jove activista mediambiental Greta Thunberg, que està previst que dimarts que ve desembarqui al port de Lisboa, després de creuar l’Atlàntic en un catamarà.