Fins al juny del 2020

Prorrogada la investigació sobre l'accident de l'Alvia 18 mesos més

L'Audiència va ordenar al jutge reobrir la causa per indagar sobre la denúncia d'esborrament de dades per part de Talgo

icoy23120928 santiago alvia accidente160707212433

icoy23120928 santiago alvia accidente160707212433

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El titular del jutjat d’instrucció número 3 de Santiago, Andrés Lago, ha prorrogat la declaració de complexitat de la causa que investigal’accident del tren Alvia fa ara més de sis anys, de manera que amplia el termini «per uns altres 18 mesos més», que expliquen des de la data d’expiració de l’anterior, el desembre del 2018.

D’aquesta manera, el nou horitzó per acabar d’investigar aquest sinistre, en el qual van morir 80 persones i pel qual hi ha dues persones imputades (el maquinista i l’excap de seguretat d’Adif), arriba ara fins al juny del 2020.

En la interlocutòria, amb data aquest dimecres, a què ha tingut accés Europa Press, el jutge fa referència a què estan «pendents de practicar diligències d’investigació de naturalesa indispensable».

I és que a mitjans de mes, l’Audiència Provincial de la Corunya va ordenar la reobertura del cas per indagar sobre la denúncia d’un extreballador de Talgo que assegura que responsables d’aquesta empresa van manar esborrar dades sobre avaries del comboi tan sols passades unes hores del descarrilament, en el qual unes altres 144 persones van resultar ferides.

«Suficient per concloure»

Notícies relacionades

El nou termini, destaca Louro, s’adopta «sense que es presenti una situació de desídia o inactivitat a l’òrgan instructor» i estima que «es considera suficient per poder concloure la present instrucció».

Després de la reobertura de la causa, el jutjat va citar a declarar a quatre nous testimonisempleats de Talgo en el moment dels fets Talgo, per als pròxims 12 i 13 de desembre.