A Pontevedra

Descarregades almenys tres tones de cocaïna del narcosubmarí enfonsat a Galícia

La quantitat de droga que transportava pot superar els 100 milions al mercat negre

narcosubmarino galicia conjunta validada / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Almenys tres tones de cocaïna del narcosubmarí enfonsat diumenge passat a la Ria d’Aldán (Cangas, Pontevedra) han sigut descarregades aquest dimecres per efectius policials. Les desenes de farcells ja han sigut traslladats a la Comandància de la Guàrdia Civil de Pontevedra.

La nau ha sigut reflotada en les últimes hores per equips d’especialistes de la Guàrdia Civil i del Servei de Vigilància Duanera i remolcat fins al port, on es els agents han pogut accedir a l’interior.

Una vegada fora de l’aigua, s’ha pogut comprovar que, efectivament, fa 20 metres d’eslora i a l’interior hi havia almenys tres tones de cocaïna, droga que podria superar els cent milions d’euros al mercat negre. 

narco submarino 1 / periodico

Per al trasllat del submarí, un camió góndola esperava a última hora d’ahir al costat del port d’Aldán, on es van desplaçar dues enormes grues per hissar-lo.

Tot això després que a mitja tarda el submarí se n’anés a l’aigua quan estava a punt de ser pujat per la rampa del port, aprofitant la plenamar i amb l’ajuda de dos vaixells pesquers.

La procedència, la incògnita

Notícies relacionades

Els arnesos es van deixar anar i van frustrar l’operació, que havia començat sense èxit la nit anterior, quan després de fracassar en el seu intent de reflotar-lo van decidir arrossegar-lo fins a deixar-lo a una milla del port d’Aldán per reiniciar les operacions l’endemà.

La Policia provarà ara de vincular la partida amb alguna organització «potent» de narcotraficants, segons van dir a Efe fonts de la investigació, que sospiten de no pas més de tres, les quals tenen capacitat econòmica i logística per contractar un artefacte d’aquestes característiques, el valor de les quals pot ser superior als dos milions d’euros.