A Pontevedra

El fort vent dificulta les tasques per reflotar el narcosubmarí

Els tècnics proven de treure a la superfície des de primera hora del matí la nau amb globus

b52bc3a9-dd0a-4e23-a30f-11fecc5dcadf-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El fort vent que fueteja la zona de la península de la Morrada (Pontevedra) està dificultant les tasques dels equips marítims que tracten de reflotar el submarí trobat el cap de setmana passat amb un carregament de cocaïna d’uns 3.000 quilos al seu interior.

El narcosubmarí, d’uns 20 metres d’eslora, podria pesar unes 40 tones a l’estar ple d’aigua, cosa que, unita l’alerta groga activa a la zona per forts vents, dificulta la maniobra.

Els tècnics proven de reflotar des de primera hora del matí la nau amb globus, per a la qual cosa estan instal·lant mànegues a fi d’inflar-los i aconseguir fer-lo pujar a la superfície i inspeccionar la droga que es troba a l’interior.

El submergible es troba a uns 10 metres de profunditat després de ser arrossegat ahir fins al lloc on és ara, a una milla nàutica del port d’Aldán

Tasques de remolc

Membres del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil i el servei marítim d’aquest cos, juntament amb Vigilància Duanera, van aconseguir reflotar el narcosubmarí enfonsat diumenge a la matinada a la ria d’Aldán, tot i que a última hora de la tarda van haver d’interrompre les tasques de remolc a causa del seu pes i al risc que corria de fracturar-se, van informar a Efe fonts de la investigació. 

Al costat del submarí es troben aquest matí equips policials submarinistes, agents del servei de Vigilància Duanera i un remolcador propietat d’una empresa d’O Grove.

Diverses patrulles policials es troben als voltants de la zona del litoral, que està pràcticament blindada.

Notícies relacionades

Els tripulants del submarí, que suposadament és el primer trobat a les costes europees amb droga després d’efectuar un viatge transoceànic, el van abandonar, però dos d’ells, de nacionalitat equatoriana, van ser detinguts i podrien ser posats en les pròximes hores a disposició judicial.

El tercer tripulant, que es va escapar, suposadament de nacionalitat espanyola, segons fonts de la investigació, és objecte d’una àmplia operació de recerca.

Temes:

Galícia