Assassinada una dona a Tenerife, el Dia contra la Violència Masclista

L'agressor, que ha sigut detingut, i la víctima vivien junts des de feia tres mesos a Granadilla de Abona

És la morta número 52 a Espanya i vuit de les illes Canàries en aquest 2019

mujer asesinada en tenerife / periodico

2
Es llegeix en minuts
Agencias

Per desgràcia, aquest dilluns, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, ha començat ambl’assassinat d’una dona a Tenerife, nova víctima de la violència masclista, la número 52 a Espanya i la vuitena a les illes Canàries aquest 2019. Es tracta d’una dona de 26 anys anomenada Sara que ha sigut assassinada per la seva parella a la localitat de San Isidro, a Granadilla de Abona.  L’home, de 29 anys, ja ha sigut detingut. La víctima i el seu agressor vivien junts des de fa tot just tres mesos. Sara havia nascut a Lleó i no tenia fills.

Els fets s’han produït cap a les 04.00 hores de la matinada. Fonts de la investigació han informat a Efe que ha sigut una veïna que ha alertat les forces de seguretat al sentir crits a la vivenda de la víctima.

La directora de l’Institut Canari d’Igualtat, Kika Fumero, ha explicat a Canarias Radio que hi va haver dues trucades d’alerta al 016 i es va activar un dispositiu de seguretat comandat per la Guàrdia Civil amb recolzament de la policia local. No obstant, quan els agents van arribar a la vivenda es van trobar que la dona ja havia mort per ferides d’arma blanca. L’agressor, que també era al pis, tenia talls a les mans.

Segons les primeres investigacions, l’home, Jaime B.H., ha apunyalat al coll la seva parella. Després, ha intentat suïcidar-se amb la mateixa arma tot i que no ho ha aconseguit. Les fonts consultades han indicat a Efe que el detingut no tenia antecedents

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha transmès el seu afecte a la família de Sara. «El masclisme torna a matar. La realitat colpeja també avui, el Dia contra la Violència de Gènere. Actuem units, unides. Les estan assassinant», ha escrit en un missatge a Twitter.

Notícies relacionades

La Delegació del Govern a les Canàries ha confirmat que la jove assassinada en mans de la seva parella és una nova víctima oficial de violència de gènere, la qual cosa eleva la xifra de morts a les illes a vuit des de principis d’any. Abans que es pronunciés la Delegació del Govern, l’Executiu canari ja tipificava aquest assassinat com a cas de violència de gènere.

L’Institut Canari d’Igualtatha mostrat el seu «dolor, repulsa i condemna més enèrgica» davant d’aquest nou assassinat masclista i ha cridat a sortir avui als carrers a reclamar el final de la violència de gènere.