Les notícies que marcaran el dia d'avui, dimecres 22 de novembre

La ingerència russa en la política catalana i espanyola i altres notícies que en marcaran aquest divendres, 22 de novembre del 2019

zentauroepp51020401 politica  combo sergei markov  victor terradellas191121191715

zentauroepp51020401 politica combo sergei markov victor terradellas191121191715

2
Es llegeix en minuts

Bon dia. La investigació judicial de la desviació de fons públics per al procés ha destapat la ingerència russa en la política catalana i espanyola. Aquest serà un dels temes que marcaran l’agenda d’aquest divendres, 22 de novembre. Repassem la resta.

Ingerència russa a Catalunya i Espanya

L’Audiència Nacional investiga la presència d’espies russos a Catalunya. Les primeres indagacions apunten que Rússia va utilitzar l’1-O per desestabilitzar Espanya. Rússia també apareix en la investigació de la desviació de fons per al procés. Una investigació de EL PERIÓDICO descobreix que Víctor Terradellas, enllaç de Carles Puigdemont, va oferir a Rússia reconèixer Crimea a canvi de recolzament a la independència de Catalunya. 

Nova protesta contra la sentència del procés

Aquest divendres, després d’ocupar durant 21 dies la plaça d’Universitat i una nit la de Sant Jaume, el col·lectiu denominat Octubre Republicà ha convocat un acte a les 9.00 hores a la plaça de Catalunya. És la primera acció que organitzen. Seguim en directe les últimes notícies sobre el conflicte català.

Sánchez enllesteix una proposta de diàleg per a ERC

Pedro Sánchez està enllestint la seva oferta de diàleg a ERC. La proposta, en principi, es llançaria després de la consulta dels republicans a les seves bases i passaria per una «mesa» de partits com la que reclama ERC, que necessita gestos per justificar la seva abstenció davant dels seus i davant els neoconvergents, instal·lats en el ‘no’ a la investidura. Aquest format permetria la interlocució amb l’ala més moderada de l’independentisme i evitaria un diàleg bilateral Govern-Generalitat, que implicaria tornar a asseure’s amb el president català, Quim Torra, amb qui Sánchez no vol tenir contactes. Seguim en directe les negociacions per a la investidura.

El Govern manté el seu pla a Bankia malgrat Podem

Notícies relacionades

El Govern manté els seus plans de privatitzar Bankia malgrat el preacord a què han arribat el PSOE i Unides Podem per formar un nou Executiu, segons han confirmat fonts d’aquest a EL PERIÓDICO. Fa anys que el partit liderat per Iglesias proposa convertir l’entitat nacionalitzada en un banc públic de forma permanent, i així ho incloïa en el seu últim programa electoral, però els seus nous socis no tenen intenció de cedir en aquest punt i només aposten per reforçar l’Institut de Crèdit Oficial (ICO). ¿Quant costarà el rescat bancari? Aquí les xifres.

Uber integra el taxi de Madrid en la seva ‘app’

Aquest divendres cristal·litza un acord que semblava completament impossible fa només uns mesos. Uber comença a integrar la flota del taxi a Madrid. És a dir, que als VTC que ja disposa se li afegeixen mig centenar de taxistes, ara per ara. D’aquesta manera, la capital espanyola és una de les primeres grans ciutats europees en maridar els dos serveis. Al juliol ja s’hi va posar Cabify, però és una empresa nacional. Faltava el gegant, la multinacional que tot ho va canviar i que va encendre la flama.