A Alacant

Localitzada en bon estat la dona protegida per violència masclista i el seu nadó

L'última posició del braçalet de protecció de la jove la situava a l'estació d'autobusos de Torrevella

zentauroepp51030816 191122120742

zentauroepp51030816 191122120742

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 El dispositiu de recerca de la dona de 23 anys i el seu nadó d’11 mesos, amb seguiment del servei de protecció a les víctimes de violència masclista i que van desaparèixer ahir a Torrevella (Alacant), ha sigut desactivat aquest divendres després que tots dos hagin sigut localitzats en bon estat.

Fonts de la investigació han informat a Efe que la Guàrdia Civil ha verificat el parador d’aquesta dona, tot i que no s’han ofert més detalls.

Des de feia unes hores, els investigadors tenien com a principal hipòtesi que la desapareguda i el seu nadó, tots dos d’origen polonès, haguessin pres un avió voluntàriament a un altre país des de l’aeroport d’Alacant-Elx. L’última posició del braçalet de protecció de la jove se situa a l’estació d’autobusos de Torrevella, des d’on hi ha connexions a diferents punts d’Espanya, com ara Madrid, Bilbao, València i Múrcia.

La dona, Karolina Zelaznowska, és beneficiària del Servei Telefònic d’Atenció i Protecció per a les Víctimes de Violència de Gènere (Atenpro), gestionat per la Creu Roja, i la Generalitat Valenciana, a petició de la Guàrdia Civil, havia difós a primera hora d’avui la seva foto i del nadó al seu compte de Twitter, després que els pares de la desapareguda denunciessin ahir les 20.30 hores que es trobava en parador desconegut. 

Notícies relacionades

Els pares van assenyalar que no tenien notícies des de les tres de la tarda, quan van sortir a fer el seu habitual passeig. Posteriorment, a les 00.40 hores d’aquesta matinada, la dona va activar el seu telèfon mòbil i va llegir diverses converses de la xarxa social WhatsApp, tot i que no en va contestar cap ni va atendre tampoc les trucades de telèfon perdudes.

La seva exparella sentimental teòricament es troba residint a Alemanya, tot i que no s’han ofert més detalls de la seva situació.