a Vilafranca del Penedès

Enxampat un camioner a l'AP-7 amb 80 quilos de marihuana entre productes congelats

La intenció del detingut, que ha ingressat a la presó, era travessar la frontera i dirigir-se amb la droga a algun país europeu

eiv7jkuxuaal 72

eiv7jkuxuaal 72

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos van detenir el 30 d’octubre a Vilafranca del Penedès (Barcelona) un home de 43 anys, serbi, per transportar droga. La policia va saber que un camió congelador circulava per l’AP-7 al seu pas per Sant Sadurní d’Anoia amb una quantitat indeterminada de marihuana entre la seva mercaderia. A més, les informacions apuntaven que la intenció del detingut era travessar la frontera i dirigir-se amb la droga a algun país europeu.

Per això els Mossos van muntar un operatiu de vigilància que va permetre aturar el camió en una àrea de descans de l’AP-7, a l’altura del punt quilomètric 181, a Sant Sadurní d’Anoia.

Durant el registre del camió els investigadors van localitzar tres palets de productes congelats i gran quantitat de marihuana envasada en bosses amb un pes de 82,8 quilos que tindria un preu al mercat il·legal de més de 400.000 euros.

El tacògraf, manipulat

D’altra banda, agents de Trànsit van comprovar que s’havia manipulat el ‘software’ del tacògraf per alterar els quilòmetres realitzats amb l’objectiu d’evitar parades i així agilitar el transport de la droga. El detingut també va ser denunciat administrativament amb una sanció de 4.000 euros.

Notícies relacionades

El detingut va passar a disposició judicial el 2 de novembre davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Vilafranca del Penedès, que va ordenarl’ingrés a la presó.

Les gestions que ha dut a terme la Policia Local posteriorment, prèvia autorització judicial, han permès que s’entreguessin les 10 tones de producte congelat a una entitat benèfica sense ànim de lucre.