Arriba un front

Alerta per vents costaners de fins a 90 km/h aquest dimecres a Tarragona

Osca estarà en risc per neu, que podrà acumular-se en 24 hores uns cinc centímetres al Pirineu.

GRAFCVA4061  VALENCIA  20 04 2019 - Las lluvias  el viento y los fenomenos costeros mantienen este sabado en alerta de nivel naranja  de nivel importante  a diferentes zonas de Comunidad Valenciana  Murcia y las islas Baleares  En la imagen  varias personas observan el fuerte oleaje desde el espigon de la Marina del Puerto de Valencia  EFE Manuel Bruque

GRAFCVA4061 VALENCIA 20 04 2019 - Las lluvias el viento y los fenomenos costeros mantienen este sabado en alerta de nivel naranja de nivel importante a diferentes zonas de Comunidad Valenciana Murcia y las islas Baleares En la imagen varias personas observan el fuerte oleaje desde el espigon de la Marina del Puerto de Valencia EFE Manuel Bruque / Manuel Bruque (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Tarragona, juntament amb set províncies més, tindran aquest dimecres 6 de novembre avís de risc (groc) per fenòmens costaners, pluja, vent i neu, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Els vents costaners seran els que més presència tinguin i seran presents, a més d’a Tarragona, a Cantàbria, Biscaia, Guipúscoa i Astúries. Mentrestant, Osca estarà en risc per neu, que podrà acumular-se en 24 hores uns cinc centímetres al Pirineu.

Quant a les precipitacions, aquestes tindran lloc a Navarra, on deixaran fins a 50 litres per metre quadrat en 12 hores, mentre que a Guipúscoa també es registrarà la mateixa quantitat d’aigua. A més, el risc per fortes ratxes de vent que podran superar els 80 km/h es registraran a la província de Castelló i a Tarragona podran arribar fins als 90 km/h.

Front atlàntic

L’Aemet preveu que al Cantàbric oriental, Navarra i el Pirineu, el cel serà ennuvolat o cobert amb precipitacions, que seran persistents al principi al País Basc i nord-oest de Navarra. A més, no es descarten xàfecs a l’extrem nord-est de Catalunya i les Balears.

Amb motiu del front atlàntic que s’aproxima a la Península, també s’esperen precipitacions al nord-oest peninsular, que es podran estendre al final del dia a la resta del Cantàbric i, amb menor probabilitat, a altres zones del terç nord-oest. Per la seva part, a les Canàries, el cel serà ennuvolat amb precipitacions al nord de les illes de més relleu i cel poc ennuvolat al sud-est de la Península i intervals ennuvolats a la resta.

Notícies relacionades

En relació amb les temperatures diürnes, aquestes aniran en descens a les Balears i les Canàries, igual com en punts de la Comunitat Valenciana, com Castelló o Alacant. Les precipitacions seran en forma de neu a partir de 1.400 o 1.600 metres en l’extrem nord peninsular i continuaran augmentant a mesura que avanci el dia.

Finalment, el vent serà de l’oest o nord-oest a la Península i les Balears, mentre que a les Canàries bufaran del nord-est i seran forts o amb intervals de forts al litoral gallec, Cantàbric, sota Ebre, Melilla, les Balears i les Canàries.