Comença el judici pel crim dels tirants amb un canvi de 'look' de Rodrigo Lanza

Les acusacions asseguren que la discussió va ser per qüestions ideològiques

L'acusat s'enfronta a 25 anys de presó per assassinat agreujat per odi

zentauroepp50742018 el acusado por el  crimen de los tirantes   rodrigo lanza  m191104135111

zentauroepp50742018 el acusado por el crimen de los tirantes rodrigo lanza m191104135111 / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
L. M. G.

L’Audiència de Saragossa acaba de començar el judici amb jurat popular pel conegut com a crim dels tirants, en el qual va morir d’una brutal pallissa Víctor Laínezel desembre del 2017. Al banc s’hi ha assegut Rodrigo Lanza, que ha canviat radicalment el seu ‘look’ antisistema, tal com informa ‘El Periódico de Aragón’. Enrere han quedat les rastes i els pírcings. Llueix davant dels membres del jurat popular una camisa blava, pantalons de color beix i sabates marrons. Està acusat d’un delicte d’assassinat agreujat per motius d’odi pel quals’enfronta a 25 anys de presó.

Els membres del tribunal popular que presideix el magistrat de la Secció Tercera, José Ruiz Ramo, podran observar dues versions molt diferents. Mentre que les acusacions asseguren que Laínez va ser assassinat després d’una discussió per qüestions ideològiques, ja que lluïa uns tirants amb la bandera d’Espanya, l’encausat es defensa asseverant que «va patir una reacció de curtcircuit».

Rodrigo Lanza, en el judici que ha començat aquest dilluns 4 de novembre / Ángel de Castro

De fet, la seva defensa tracta en tot moment de deixar fora els caires ideològics, i es recolza en el fet que els tirants no són enlloc. El cert és que no existeix cap protocol entre el Salut i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per salvaguardar la roba i complements d’una víctima assistida pels sanitaris. Per això, malgrat que algun dels testimonis va parlar de l’esmentat complement, aquests van desaparèixer.

Rodrigo Lanza, en una imatge del 2015 / ferran nadeu

Notícies relacionades

Eliminat aquest element que agreujaria la pena d’assassinat a què s’enfronta, Lanza incideix que ell es va defensar, ja que de la víctima mortal va esgrimir una navalla que tan sols van veure els amics de l’encausat. De fet, no va aparèixer en cap moment. Afegeix la seva defensa que Lanza anava sota els efectes de l’alcohol, que va afectar greument les seves facultats cognitives i volitives, cosa que va potenciar l’efecte amenaçador de la situació, «sense que es percebés un altre mitjà per evitar l’agressió contra la seva vida que actuar tal com ho va fer».

Laínez va patir un important traumatisme facial amb múltiples fractures amb minutes a ossos propis nasals, paret medial dels dos sins maxil·lars i sol de l’òrbita dreta i ferida al llarg del dors nasal compatible amb un o més traumatismes sobre la zona amb severa intensitat traumàtica.