ONCOLOGIA

La Marató de TV-3 reparteix 15 milions a 96 grups d'investigació de càncer

Es tracta dels diners recaptats en l'edició del 2018, que va ser rècord en la història d'aquesta iniciativa

La Marató de TV-3 reparteix 15 milions a 96 grups d'investigació de càncer
1
Es llegeix en minuts
Efe

La Fundació La Marató de TV-3 ha fet entrega aquesta tarda dels15 milions d’euros recaptats en l’edició 2018, el rècord en la història d’aquesta iniciativa televisiva solidària, a 96 grups d’investigació sobre càncer.

En un acte celebrat a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears a Barcelona, on han assistit les conselleres de Presidència i de Salut, Meritxell Budó i Alba Vergés, la vicepresidenta de la CCMA i del Patronat de la Fundació La Marató de TV-3, Núria Llorach, ha entregat els 15 milions als 96 grups que treballaran durant els pròxims tres anys en projectes d’investigació sobre el càncer.

Notícies relacionades

Segons els responsables del patronat de La Marató, aquesta contribució «és un impuls decisiu en la investigació oncològica, possible gràcies a un marcador històric que donarà lloc a eines noves de prevenció i de diagnòstic i a tractaments més eficients per augmentar la qualitat i l’esperança de vida de les persones amb càncer».

Llorach ha destacat que en els seus 27 anys de trajectòria,La Marató de TV-3 ha impulsat 872 projectes d’investigació, en què han intervingut 8.000 investigadors, i que han aportat avenços en la salut del conjunt de la societat.