IMMIGRANTS SENEGALESOS

Detingut l'amo d'un mas on van morir dos treballadors

Està acusat d'un delicte social, perquè els tenia sense contracte i explotats

21/08/2019 Imagen de recurso de un agente de la Policía Nacional

21/08/2019 Imagen de recurso de un agente de la Policía Nacional / POLICÍA NACIONAL (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil ha detingut el propietari del mas del municipi d’Alpujarra de la Sierra, a Granada, on el 23 d’octubre van aparèixer els cossos sense vida de dos joves treballadors senegalesos davant de la presumpta comissió d’un delicte contra el dret dels treballadors al descobrir que suposadament els tenia treballant sense contracte des del setembre.

Segons ha informat la Guàrdia Civil en una nota de premsa, el detingut va ser el que va alertar que dos joves subsaharians a qui havia donat empara al seu mas «pel mal temps dos dies abans havien aparegut morts en un dels dormitoris on també va trobar un cub metàl·lic que contenia brases encara enceses que ell mateix va treure al carrer».

Els agents van comprovar que els cossos no presentaven cap signe de violència contra ells ni que hagués participat cap tercer en les morts i l’autòpsia va confirmar després que els dos homes van morir per inhalació de monòxid de carboni.

L’Equip Territorial de Policia Judicial de la Guàrdia Civil d’Órgiva es va fer càrrec de la investigació i el mateix dia 23 d’octubre va localitzar un germà dels dos morts a Roquetas de Mar (Almeria), que va identificar els dos cadàvers i va explicar que els tres germans havien estat treballant per al detingut al seu mas fins al dia anterior a l’aparició dels cadàvers, collint tomàquets i mongetes.

Situació irregular

La Guàrdia Civil va descobrir també que va ser el germà i no el propietari del mas qui va trobar els cadàvers cap a les 6.00 hores i que l’ara detingut li va dir llavors que «havia de marxar a Roquetas de Mar, ja que si es quedava allà la Guàrdia Civil el detindria per tornar-lo al Senegal».

Notícies relacionades

Els encarregats de la investigació consideren que l’amo del mas va reclutar el primer dels germans a Roquetas el mes de juny passat per treballar al mas, malgrat que aquest li va advertir que estava en situació irregular a Espanya. Al setembre li va preguntar si coneixia algú que volgués treballar per a ell i aquell li va parlar dels seus dos germans, que també estaven en situació irregular a Espanya.

El detingut, segons la Guàrdia Civil, va anar amb el seu cotxe a recollir-los tots dos a Roquetas i des d’aleshores han estat treballant per a ell en jornades de deu hores al dia per 45 euros per jornada treballada, diners dels quals després «descomptaria l’allotjament i el menjar».