incident

L'AVE entre Barcelona i Girona reprèn el servei després d'un «sabotatge»

Un cable de fibra òptica ha sigut tallat intencionalment perquè «es pot trencar per una incidència no relacionada amb una acció humana, però no tallar», segons explica Adif

zentauroepp42221509 un ave190411105235

zentauroepp42221509 un ave190411105235 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’AVE  que fa el trajecte Barcelona-Girona i Figueres (Alt Empordà) ja ha reprès el servei després que hagi sigut interromput el matí d’aquest dimecres perquè un cable de fibra òptica ha sigut tallat en una acció que Adif Moncloa han etiquetat de «sabotatge». La línia ha tornat a funcionar cap a les 11 del matí després que la incidència s’hagi detectat a les 6.40 hores. 

Els tècnics d’Adif han reparat parcialment la incidència que afectava el sistema de senyalització i que estava causada per actes vandàlics.  Progressivament s’aniran recuperant horaris i freqüències habituals. Durant l’aturada, alguns AVE que anaven a Madrid han patit retards a la seva sortida.

Segons ha informat Adif a Europa Press, tot apunta que el cable ha sigut tallat intencionalment perquè «es pot trencar per una incidència no relacionada amb una acció humana, però no tallar», i els seus passatgers han sigut redirigits a trens de Mitja Distància, ha informat Renfe a Europa Press. 

L’AVE Barcelona-Girona va estar paralitzat dilluns per danys causats en la infraestructura per barricades de manifestants que protestaven contra la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés. Dimarts també es va suspendre a primera hora del matí després que es tallés amb una motoserra un arbre pròxim a la via i es llancés a la catenària, però es va reprendre passades les 11.30 hores del matí.

Altres incidències

A més, des de l’inici del servei la crema de pneumàtics a la zona de vies entre Canet i Sant Pol (Barcelona) han causat danys i han provocat la interrupció del servei en aquest tram fins a les 6.50 hores, la qual cosa ha afectat les línies R1 i RG1 de Rodalies.

Notícies relacionades

També s’ha interromput a primera hora el servei entre Mollerussa (Lleida) i Lleida per «actes vandàlics en la infraestructura», ha explicat Renfe, però ha sigut reprès passades les 7.15 hores.

D’afectacions de carreteres, segons el Servei Català de Trànsit no «consta cap tall» i hi ha fluïdesa a la xarxa viària.

Temes:

AVE