Oberta una investigació

Milers de peixos i crustacis moren en platges del mar Menor

La Confederació Hidrogràfica del Segura ha pres mostres d'aigua per determinar si s'han produït abocaments

GRAF9813. SAN PEDRO DEL PINATAR, (MURCIA), 13/10/2019.- Aparecen peces muertos en playas del Mar Menor, en la zona de Villananitos y La Puntica, San Pedro del Pinatar, (Murcia), posiblemente por los efectos de la gota fría de hace un mes. EFE/Marcial Guillén

GRAF9813. SAN PEDRO DEL PINATAR, (MURCIA), 13/10/2019.- Aparecen peces muertos en playas del Mar Menor, en la zona de Villananitos y La Puntica, San Pedro del Pinatar, (Murcia), posiblemente por los efectos de la gota fría de hace un mes. EFE/Marcial Guillén / Marcial Guillén (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Múrcia ha anunciat aquest diumenge que procedirà a investigar les causes de la mortaldat de milers de peixos i crustacis en platges del mar Menor, davant de la qual cosa la Confederació Hidrogràfica del Segura ha pres mostres d’aigua per determinar si s’han produït abocaments.

Les diligències judicials, que dirigirà el fiscal de Medi Ambient, Miguel de Mata, tindran per objecte determinar si la mort de milers d’exemplars apareguts a la platja té un origen criminal o és deguda als arrossegaments a la llacuna produïts durant el recent episodi de gota freda.

També provaran d’aclarir, en el primer cas, si existiria autor conegut i, com a punt de partida, el ministeri fiscal arrencarà de l’informe elaborat pel Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil.

L’episodi de la gota freda

Notícies relacionades

El servei d’emergències del municipi de San Pedro del Pinatar va alertar aquest dissabte de l’aparició de milers de peixos i crustacis morts a la zona de Villananitos, La Mota i La Puntica, un mes després de l’episodi de gota freda que va assolar la zona.

El conseller d’Aigua, Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Ambient, Antonio Luengo, va visitar la zona i va assenyalar com a culpable de tal aparició de peixos mortsl’episodi de gota freda, per la qual cosa va instar el ministeri per a la Transició Ecològica que dugui a terme mesures urgents com la disminució del nivell de l’aqüífer de l’Albujón que aboca aigua dolça a la llacuna.