DISPUTA FAMILIAR

La María haurà de viatjar quatre hores per poder veure la seva filla

La sentència que li retira la custòdia estableix les visites en el punt de trobada de Viella

Els advocats han anunciat que recorreran la resolució judicial a l'Audiència de Lleida

zentauroepp50351541 barcelona 11 10 2019   entrega al padre de la ni a menor que191011203601

zentauroepp50351541 barcelona 11 10 2019 entrega al padre de la ni a menor que191011203601 / ANGEL GARCIA

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Guillem Sànchez

La sentència de la jutge de Viella Cristina Marrero que retira a la María la custòdia de la seva filla i l’hi atorga en exclusiva al pare estableix un règim de visites per a la mare de dues hores els dissabtes en un punt de trobada. Però aquest lloc és en aquesta localitat, a la Vall d’Aran, on viu el pare, Pablo, i a gairebé quatre hores per carretera des de Castelldefels, on resideix la dona. Els advocats de la María, Mario Guerrero i Ester García, presentaran un recurs davant de l’Audiència Provincial de Lleida contra aquesta resolució judicial datada el 25 de setembre passat. Mare i filla ja no estan juntes. Aquest divendres, la mare ha fet l’entrega de la menor als Mossos, que l’han conduït a Viella per entregar-la al pare.

Notícies relacionades

La togada tampoc acorda en la sentència un règim de visites per a vacances «en tant no se sotmeti la mare a tractament», sense perjudici de la possibilitat que es modifiqui aquesta mesura en el cas que mare i pare i les «institucions designades» aconsegueixin articular un «mecanisme que pacifiqui els vincles». El control dels progenitors els hauran de fer diverses entitats, com els serveis socials, la María haurà de pagar a la seva exparella 250 euros mensuals per a la manutenció de la petita.

La sentència afirma que «nou professionals independents» han relatat que la nena «es troba en situació d’alt risc» donada la conducta d’«intervenció relatiu al vincle sobre el pare». Aquesta situació, a l’entendre de la togada, ha impossibilitat la relació de la petita amb el seu progenitor, la qual cosa «resulta nociva». La jutge concreta que la dona ha traslladat la seva filla «per dos continents», fins que un tribunal de l’Uruguai i l’Audiència de Lleida van restablir la «restitució». També fa menció que es va arxivar la denúncia presentada contra el pare per presumptes abusos sexuals a la menor.