28 febr 2020

Anar al contingut

CORREDOR MEDITERRANI

La variant de Vandellòs del Corredor Mediterrani supera les proves i al desembre estarà oberta

El trajecte de ferrocarril entre Barcelona i València es reduirà en 25 minuts

Ábalos assegura que «fins a Almeria» està tot licitat i es mantenen les dates previstes

Nacho Herrero

La variant de Vandellòs del Corredor Mediterrani supera les proves i al desembre estarà oberta

El trajecte de tren entre Barcelona i València es reduirà en 25 minuts a partir d’aquest mes de desembre al posar-se en marxa la variant de Vandellòs, que segons va anunciar aquest dimecres el ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha superat la fase de proves. En qüestió d’un parell de mesos, per tant, podria estar desfet un dels grans nusos del Corredor Mediterrani.

«Les proves de seguretat a Vandellòs, van acabar el dia 7. Quinze mil quilòmetres recorreguts per certificar la seguretat de la via i això ens permet ara entrar en la fase de formació de maquinistes», ha explicat Ábalos.

«Abans que acabi l’any, la variant de Vandellòs en doble via entrarà en funcionament. Això era un coll d’ampolla per al corredor, i, superat aquest coll, el trajecte entre València i Barcelona es reduirà en 25 minuts. Al desembre segurament serà ja una realita», ha afegit el ministre.

El febrer del 2017, el ministre Íñigo De la Serna, del PP, va anunciar que aquella primavera havien d’arrencar les proves en aquest tram, que ara mateix té una única via, i que a començaments del 2018 havia d’estar obert però els retards s’han anat acumulant i l’obertura arribaria finalment gairebé dos anys després del previst. 

Ábalos ha destacat que s’ha licitat també «el nus de La Encina, que era un altre punt complicat i fins a Almeria ho tenim tot licitat i les dates continuen sent les que vam dir».