A Madrid

Mor un nadó al qual se li va donar 10 vegades més fàrmac del prescrit al Gregorio Marañón

Un jutjat de Madrid investiga la mort del nen, de 9 mesos, a l'hospital madrileny

hospitalgregoriomaraonexterior

hospitalgregoriomaraonexterior

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jutjat de Madrid investiga la mort d’un nadó de 9 mesos a l’Hospital Universitari Gregorio Marañón, de Madrid, al qual es va administrar per error 10 vegades més fàrmac del prescrit. Els fets, que ha tret a la llum el diari ‘El Mundo’, van succeir el febrer passat.

Segons la mateixa font, el nadó va néixer amb problemes cardíacs i va ser sotmès a un trasplantament de cor al mateix centre el 18 de novembre. Durant el procés de recuperació, se li va administrar per via oral i accidentalment, segons els mateixos documents interns de l’hospital, el micofenolat, que és un immunosupressor habitual per al tractament de pacients que se sotmeten a un trasplantament. En comptes de donar-li 100 mil·ligrams, se li va administrar per via oral un gram, és a dir, 10 vegades més.

A l’adonar-se de la negligència, de la qual hi ha constància escrita amb la mateixa paraula ‘error’ en la història clínica del nadó, es van intentar revertir els efectes amb «carbó activat i colestiramina». No obstant, la sobredosi li va produir una necrosi intestinal, una isquèmia, i la posterior mort dues setmanes després, el 19 de febrer passat.

La família va denunciar el cas i el 19 de juliol es van obrir diligències.

Notícies relacionades

L’associació El Defensor del Paciente lamenta que per part de l’Hospital Gregorio Marañón «no s’hagi ofert una explicació als pares i, fonamentalment, que no hagin aportat ajuda psicològica per ajudar-los a superar aquest dol».

Des del Gregorio Marañón i la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid han refusat fer declaracions, i han reiterat la seva màxima voluntat de col·laborar amb la justícia durant la instrucció de la causa, fins que es dirimeixi qualsevol tipus de responsabilitat.