TRAGÈDIA DESPRÉS DE SER ESPANTATS

11 elefants moren a l'intentar ajudar-se en una cascada a Tailàndia | Vídeo

Sis membres del mateix ramat es van estimbar dissabte passat i aquest dimarts s'han trobat els cadàvers de cinc exemplars més

elefantes

elefantes

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els cossos sense vida de cinc elefants van ser trobats aquest dimarts a prop de la cascada de l’est de Tailàndia per la qual es van estimbar sis membres més del mateix ramat dissabte passat, segons va informar el Departament tailandès de Parcs Nacionals.

Les restes d’aquests grans mamífers salvatges eren en un bassa corrent a baix i a uns 2 quilòmetres del punt on es va localitzar el primer grup d’elefants morts.

«Suposem que els elefants són membres del mateix ramat», va apuntar Witthaya Hongwiangchan, director d’Àrees Protegides de la província de Prachinburi, on es troba el Parc Nacional de Khao Yai.

L’última troballa, realitzada dimecres gràcies a la utilització de drons que revisaven el curs del riu, coincideix amb les tasques per recuperar els cossos dels animals.

El ramat va ser espantat

Els primers elefants morts van ser descoberts dissabte al matí, hores després que el ramat fos espantat al trobar-se prop d’una carretera estatal.

Les primeres hipòtesis apunten que un dels elefants va caure pel precipici i la resta es van precipitar pel congost a l’intentar ajudar els membres del grup en conflictes.

Un grup de guardaboscos ha desplegat una xarxa gegantina trenada amb cordes en un punt del curs del rierol per sota d’on actualment es troben els cossos sense vida dels animals per recollir-los una vegada arribin fins allà.

Segons la previsió de Parcs Nacionals, els cadàvers arribaran divendres o dissabte, tot i que podrien avançar-se en cas de pluja abundant en la regió.

A prop del dispositiu preparat per a la recollida hi ha un ampli terreny on està previst celebrar un ritual religiós i cremar els cossos dels paquiderms.

Dos membres més del mateix ramat van ser rescatats i ja es troben fora de perill de tornada al seu hàbitat després de quedar atrapats a prop de la cascada Haew Narok, d’uns 80 metres d’altura i la traducció de la qual al català seria ‘l’abisme de l’infern’.

Incident similar el 1992

El 1992 al mateix paratge va tenir lloc un incident similar en què van perdre la vida vuit elefants.

Notícies relacionades

Segons agrupacions de protecció animal, uns 3.000 elefants salvatges viuen en l’actualitat als boscos de Tailàndia amenaçats per la creixent desforestació, en comparació amb els 300.000 paquiderms que poblaven el país fa més d’un segle.

Antigament, milers d’elefants eren utilitzats en la indústria fustera, però quan l’activitat es va prohibir el 1989, els paquiderms van començar a ser exhibits als carrers per demanar almoina i utilitzats en espectacles destinats al turisme

Temes:

Tailàndia