Operació policial

Així robava una banda a gent gran de Barcelona i Tarragona al sortir del banc | Vídeo

Els Mossos detenen dos individus d'un grup de quatre, que acrediten vuit robatoris

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos van detenir dimecres 2 d’octubre dos homes de nacionalitats peruana i xilena, de 46 i 58 anys i veïns de Barcelona i Cornellà de Llobregat, per assalts a persones grans, que robaven quan sortien del banc. La policia ha penjat a Twitter la imatges dels furts.

La investigació es va iniciar el mes de setembre, quan la policia va tenir coneixement que un grup de quatre persones es reunien diàriament per cometre furts a persones d’edat avançada.

 

Els investigadors van aconseguir acreditar el ‘modus operandi’ del grup criminal. Un membre del grup buscava per una zona amb entitats bancàries, de qualsevol població del territori català, la possible víctima i la seguia fins a l’entitat on comprovava el reintegrament que realitzava en efectiu. Aquest donava l’avís a dues dones que feien el seguiment de la víctima fins al seu domicili i aprofitaven qualsevol excusa per accedir al portal i així acompanyar-la fins a l’ascensor, on la distreien amb l’objectiu de cometre el furt. 

Sis robatoris acreditats

El quart membre del grup les esperava fora, a la via pública, i marxaven del lloc amb un vehicle. 

Els investigadors van acreditar un total de vuit robatoris per aquest mètode, concretament als municipis de Badalona, Barcelona, Tarragona i Vilanova i la Geltrú.

 

Finalment, el matí del 2 d’octubre, l’equip d’investigadors va localitzar a Barcelona dos dels membres del grup criminal, quan acabaven de perpetrar un altre furt a una persona d’edat avançada, i els van detenir.

Notícies relacionades

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge d’instrucció va decretar llibertat amb càrrecs.  

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.