El jutge ajorna l'entrega de la nena pel conflicte diplomàtic Espanya-Uruguai

El consolat uruguaià s'ha negat a deixar la menor, la custòdia de la qual va perdre la mare, amb el seu pare

zentauroepp50227866 barcelona 04 10 2019  sociedad   hoy  mar a  va a entregar a191004121841

zentauroepp50227866 barcelona 04 10 2019 sociedad hoy mar a va a entregar a191004121841 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Guillem Sànchez

El jutge de Viella (Vall d’Aran) ha ajornat fins dimecres que ve l’entrega  de la nena la mare de la qual estava obligada per part de la justícia espanyola a deixar-la en custòdia del pare pel conflicte diplomàtic Espanya-Uruguai. La decisió arriba després que el consolat uruguaià a Barcelona s’hagi negat aquest divendres a entregar la menor.

Notícies relacionades

Segons va sentenciar una jutge de la capital de la Vall d’Aran, comarca en la qual resideixen, la mare havia de portar a la seva filla al consolat perquè minuts després la recollís el seu progenitor. No obstant, el cònsol Juan Pablo Tagliafico ha notificat a l’home que no entregava la menor perquè no és competent per executar una sentència espanyola. A més, el Ministeri d’Afers Estrangers de l’Uruguai ha emès una nota en què remarca la inviolabilitat de les seves dependències diplomàtiques a Barcelona.

La mare va denunciar fa uns anys el pare per abusos a la menor i maltractaments a ella, però el cas va ser arxivat a Espanya i ell va acusar la seva exparella de sostracció de la nena per emportar-se-la a l’Uruguai, una batalla legal que va acabar amb una sentència judicial que obligava la mare a deixar la nena al consolat aquest divendres a les deu del matí.

Temes:

Uruguai