crim masclista

Assassinada una dona de Cornellà en mans de la seva exparella a Southampton

L'home està ingressat a l'hospital i serà interrogat quan es recuperi de les seves ferides

zentauroepp38965707 barrio de port saplaya190610141626

zentauroepp38965707 barrio de port saplaya190610141626 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
Acn / El Periódico

Una dona de Cornellà de Llobregat va morir fa 10 dies apunyalada a la seva casa de Southampton, al Regne Unit. El cos sense vida de Cristina Ortiz Lozano, de 28 anys, va ser trobat abans de les 22 hores del 21 de setembre. L’autòpsia va revelar que va morir a causa de diverses punyalades, segons va informar la policia de la regió de Hampshire, que ha detingut un home de 29 anys pel seu assassinat.

Ortiz va ser presumptament assassinada per la seva exparella, Abdelaziz Ourzat El Yechioui, segons expliquen fonts municipals de l’Ajuntament de Cornellà. Ell està ingressat a l’hospital i serà interrogat quan es recuperi de les ferides. La noia havia marxat al Regne Unit per qüestions laborals.

Condemna de l’assassinat

CCOO de Catalunya ha fet un comunicat per condemnar l’assassinat, expressant el seu rebuig a una violència que «s’exerceix cap a les dones només pel fet de ser dones». Per la seva banda, el consistori ha activat el protocol de dol i acompanya la família psicològicament i en les feines de repatriació. 

Notícies relacionades

També, «en solidaritat amb la família i com a mostra de rebuig» s’han declarat dos dies de dol, el dilluns 7 i el dimarts 8 d’octubre, en què les banderes institucionals de l’Ajuntament es col·locaran a mig pal. A més, tots els actes institucionals del dia 7 queden anul·lats.

El dilluns 7 d’octubre a les 19.00 h, s’ha convocat una concentració silenciosa a la plaça de l’Ajuntament. Segons apunten des del consistori, totes les accions anunciades han sigut consensuades amb la família de la víctima.