LES CLAUS DEL DIA

La crispació rebrota en vigílies de la sentència i altres notícies d'avui

zentauroepp50068467 pol parlament190926183150

zentauroepp50068467 pol parlament190926183150 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les notícies que heu de conèixer avui per estar al corrent de l’actualitat:

1. Torna la crispació al debat polític. El Govern central anuncia que recorrerà les resolucions aprovades aquest dijous pel Parlament en un ple que ha acabat amb bronca i expulsió del portaveu de Ciutadans. JxCAT, ERC i la CUP han aprovat una moció en què avalen la via de la desobediència i l’autodeterminació.


2. Manifestacions per l’empresonament d’activistes amb explosius. Manifestacions a Catalunya per les detencions preventives dels membres del CDR i la interlocutòria del jutge, que els imputa pertinença a organització terrorista i tinença d’explosius.

3. Vaga pel clima. Diverses organitzacions han convocat concentracions per reclamar polítiques enèrgiques per lluitar contra la crisi climàtica.

Notícies relacionades

4. Els Mossos investiguen si un suïcida a Badalona és l’assassí del Port Olímpic. Els agents van organitzar aquest dijous un dispositiu a Sant Roc.

5. Neymar i el Barça es veuen les cares al jutjat. El jugador i el club dirimeixen les seves diferències econòmiques passades en un jutjat de Barcelona.