Investigació

Detingudes cinc persones relacionades amb Magrudis, l'empresa de La Mechá

Es tracta de la firma sevillana que va comercialitzar la carn que va donar positiu per listèria i ha provocat tres morts

b2555741-db8f-4d66-9bf5-eeeb14b6c97f-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho / Europa Press

La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones vinculades al’empresa Magrudis, entre ells el gerent i els seus dos fills, després dels registres ordenats pel jutjat d’instrucció 10 de Sevilla, que investiga el brot de listeriosi detectat a l’agost.

Tres d’ells estaven declarant pels volts de les dues de la tarda en dependències de la Guàrdia Civil i dos més ho faran després de presenciar els registres que queden pendents.

Tres dels cinc detinguts són el gerent de l’empresa, José Antonio Marín, i els seus dos fills, un d’ells, administrador i soci únic, Sandro José Marín Rodríguez.

Aquest últim és present en els registres d’immobles ordenats per la jutge Pilar Ordóñez, que hi assisteix també juntament amb el secretari judicial.

Segons ha pogut comprovar Efe, Marín Rodríguez es troba des de les 12.15 hores a la nau industrial de Magrudis a Sevilla, on ha arribat flanquejat per diversos agents de la Guàrdia Civil, que està realitzant registres per ordre del jutjat 10 de Sevilla.

La nau industrial, precintada

Efectius de la Unitat Central Operativa Mediambiental (Ucoma) de la Guàrdia Civil han activat aquest dimarts un dispositiu especial consistent a precintar i realitzar un registre a la nau industrial de Magrudis, empresa que va comercialitzar la carn entatxonada La Mechá que va donar positiu per listèria, per ordre del Jutjat d’Instrucció número 10 de Sevilla, organisme judicial que ha iniciat una investigació per aclarir si hi ha responsabilitat penal davant del’alerta sanitària per listeriosi, que ha afectat més de 200 persones i ha provocat tres morts. 

Segons han informat fonts de l’Institut Armat Europa Press, al llarg d’aquest dimarts es realitzaran diversos registres a la nau industrial de Magrudis, ubicada al Polígon Industrial de Sevilla, per efectius d’una unitat d’actuació específica que depèn del Servei de Protecció de Naturalesa (Seprona) i que està encarregada de les diligències d’investigació.

Es pot apuntar que la titular del Jutjat d’Instrucció número 10 de Sevilla, Pilar Ordóñez, va traslladar a l’Ucoma un informe que reflecteix que una mostra d’un lot de carn La Mechá de l’empresa Magrudis va donar positiu per listèria el mes de febrer passat.el mes de febrer passat

Segons van informar fonts judicials a Europa Press, l’informe remès, que ha sigut admès per avançar en la investigació per la jutge d’instrucció Pilar Ordóñez, indica que es va avisar «en temps i forma» Magrudis de la contaminació dels seus productes pel bacteri listèria monocitògena.

Querella dels consumidors

Notícies relacionades

De fet, a la interlocutòria d’admissió a tràmit de la querella interposada perFacua-Consumidores en Accióncontra Magrudis i els seus responsables, al qual va tenir accés Europa Press, la magistrada indica que aquest informe, que va ser aportat el 10 de setembre, s’uneixi a les diligènciesd’investigació i que se n’entregui una còpia als agents de la Unitat Central Operativa de Medi Ambient (UCOMA) de la Guàrdia Civil, organisme encarregat de la investigació.

S’ha d’apuntar que el jutjat va admetre a tràmit la querella de Facua quan els fets denunciats podien ser constitutius d’undelicte contra la salut pública i lesions. D’aquesta manera, s’han iniciat diligències per aclarir els fets i discernir si se cita com investigat als responsables de Magrudis.

Temes:

Contaminació