DESNONAMENT I DESALLOTJAMENT

La càrrega dels Mossos a Sants reobre les tensions en el Govern

Els Mossos d'Esquadra van carregar ahir i van colpejar amb les seves porres un grup de veïns que s'oposava a un desnonament al barri de Sants

zentauroepp49542716 17 06 2019 cotxe dels mossos  barcelona sociedad catalu  a e190824154236

zentauroepp49542716 17 06 2019 cotxe dels mossos barcelona sociedad catalu a e190824154236 / ARCHIVO

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’actuació delsMossos d’Esquadra contra un grup de manifestants que miraven d’impedir un desnonament al barri de Sants de Barcelona ha reobert les tensions entre els socis del Govern.

ERC ha volgut marcar distàncies amb l’actuació dels agents i ha evitat fer pinya amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, de JxCat.

De fet, ahir dijous el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i el regidor republicà a l’Ajuntament de Barcelona Jordi Coronas van demanar «explicacions» a la conselleria d’Interior per la càrrega que els Mossos a Sants. Fonts de JxCat han reconegut el seu malestar amb la posició crítica adoptada per ERC, els seus socis en el Govern.

Polèmica política

En canvi, fonts republicanes es mostren crítiques amb JxCat al considerar que no actua de manera «solidària» quan es refereix als pressupostos o a la controvertida llei de contractes de serveis a les persones, coneguda com a «llei Aragonès», perquè cedeix tota la responsabilitat al vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

Segons les fonts consultades, el president de la Generalitat, Quim Torra, també ha parlat en les últimes hores amb Buch sobre la polèmica càrrega dels Mossos i les decisions a prendre ara.

Notícies relacionades

Finalment, els Mossos han anunciat que investigaran l’actuació policial contra les persones que s’havien concentrat per impedir un desnonament a Sants. El director de la policia catalana, Andreu Joan Martínez, ha afirmat que s’investigaran els fets de manera «molt acurada», amb «tranquil·litat, rigor i profunditat». Fonts d’Interior han explicat que la decisió ha pres «després d’haver analitzat bé» les imatges de la càrrega policial.

Per la seva banda, el Síndic de Greuges també ha anunciat que investigarà la càrrega policial a Sants, així com els incidents ocorreguts dimecres passat durant una manifestació okupa al barri de Gràcia.