EN LA JORNADA DE DIMECRES

Més de 250 immigrants arriben en pastera a les costes espanyoles

Salvament Marítim ha interceptat embarcacions a Cadis, Gran Canària i Alacant

01/09/2019 Patera en la cala de Portitxol de Xàbia (Alicante)

01/09/2019 Patera en la cala de Portitxol de Xàbia (Alicante) / CRUZ ROJA (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Més de 200 immigrants han arribat en les últimes hores a bord de pasteres davant de les costes de Cadis, Gran Canària i Alacant. Aquesta important afluència coincideix amb el final del bon temps i de l’estiu, època considerada pels migrants com a més adequada per embarcar-se en una aventura de final incert per aigües del Mediterrani.

L’arribada més important s’ha produït davant les costes de Cadis, on a bord de quatre pasteres han arribat gairebé 200 persones. Concretament, les embarcacions han arribat a terra a Cadis capital, San Fernando, Conil i Vejer de la Frontera. Segons han confirmat fonts de la Subdelegació del Govern i de Salvament Marítim, l’última embarcació ha arribat aquest mateix matí a la platja d’El Palmar (Vejer) amb un centenar de persones a bord.  Se suma a l’embarcació que va ser rescatada aquest dimarts després d’haver sigut albirada per un veler, amb 38 persones a bord, tots homes, dels quals cinc eren menors. També va arribar a la platja de Camposoto, a San Fernando, una altra embarcació amb 39 homes marroquins, alguns d’ells menors. Prèviament, es va atendre una altra arribada de pastera a la platja de la Fuente del Gallo, a Conil, on van ser trobats nou homes magribins.

Notícies relacionades

Gran Canària, una pastera amb 32 immigrants més ha arribat a primera hora d’aquest dimecres al moll d’Arguineguín, segons ha informat el Centre Coordinador d’Emergències i Seguretat (Cecoes), 112. Després de ser localitzada a unes vuit milles nàutiques al sud de l’illa, una embarcació de Salvament Marítim va anar al lloc i va traslladar els ocupants fins al port. Una vegada a terra, el Servei d’Urgències Canari (SUC) i la Creu Roja van assistir a un total de 32 homes, tots en bon estat i que no van necessitar ser traslladats a centres sanitaris. Aquests migrants s’afegeixen als 15 que van arribar dimarts a la tarda.

I a la localitat de Benitatxell (Alacant), una pastera amb 10 persones a bord d’origen algerià ha tocat terra a la cala del Moraig. L’albirament de la nau ha sigut entorn de les 08.20 hores del matí. Els interceptats han sigut traslladats a la caserna de la Guàrdia Civil a Xàbia i de moment s’ignora si algun d’ells és menor d’edat mentre que fonts de la Creu Roja consultades per Efe han assenyalat que tres d’ells han rebut assistència sanitària, tot i que sense especificar el seu estat de salut.