La farmacèutica Purdue es declara en fallida després de l'acord per la crisi d'opioides

La decisió permetrà a l'empresa atendre el pagament de 12.000 milions de dòlars en indemnitzacions

FILE PHOTO: Bottles of prescription painkiller OxyContin pills, made by Purdue Pharma LP, are seen on a counter at a local pharmacy in Provo, Utah, U.S., April 25, 2017.    REUTERS/George Frey/File Photo - RC16C26EFFB0

FILE PHOTO: Bottles of prescription painkiller OxyContin pills, made by Purdue Pharma LP, are seen on a counter at a local pharmacy in Provo, Utah, U.S., April 25, 2017. REUTERS/George Frey/File Photo - RC16C26EFFB0 / George Frey (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Afp

El grup farmacèutic nord-americà Purdue Pharma, propietat de la família Sackler, ha anunciat aquest diumenge que es declararà en fallida en el marc del’acord legal per tancar les demandes en contra seu per la crisi d’opioides als EUA.  Aquest acord contemplava la dissolució del fabricant d’OxyContin i el pagamentd’indemnitzacions  pròximes a 12.000 milions de dòlars.

Purdue Pharma està considerada per molts la culpable del’epidèmia d’opioides que viuen els Estats Units, on des del 1999 més de 200.000 persones han mort per sobredosi de fàrmacs opiodes com l’OxyContin, a més de 200.000 morts més a causa del’heroïna o el fentanil, generalment després d’haver-se enganxat als narcòtics amb els analgèsics receptats pels seus metges.

El president de Purdue, Steve Miller, ha assenyalat en un comunicat que aquesta decisió «subministrarà milers de milions de dòlars i els recursos necessaris per fer front a la crisi dels opioides».  L’empresa havia rebut més de 2.000 demandes relacionades amb l’OxyContin, un analgèsic narcòtic d’alt poder addictiu.

Notícies relacionades

Ara serà un tribunal el que ha d’aprovar la situació de fallida de la farmacèutica. A partir d’aquí, tot el valor del grup serà transmès a un organisme que vetllarà pels demandants i per la població nord-americana.

A més d’abandonar el control de Purdue, la família Sackler aportarà de la seva butxaca uns 3.000 milions de dòlars. Fins ara una de les famílies més influents de Nova York, els Sackler, van fer fortuna i van aixecar el seu imperi gràcies a l’OxyContin.