Judici per un crim

La recerca de Gabriel va costar 200.000 euros, en una valoració de «mínims»

Aquest divendres es duu a terme la cinquena sessió del judici a Quezada amb declaració de més agents

La recerca de Gabriel va costar 200.000 euros, en una valoració de «mínims»

Carlos Barba (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El coronel en cap de la Comandància d’Almeria, Arturo Prieto Bozec, ha ratificat aquest divendres davant el jurat popular que jutjaAna Julia Quezada, única acusada per l’assassinat del nen Gabriel Cruz, que la recerca del menor va costar 200.203,38 euros, en una valoració de «mínims». Ho ha dit en la cinquena sessió del judici a Quezada amb declaració de més agents

Bozec ha manifestat que aquest tipus de serveis va suposar una «implicació d’un munt d’unitats diferents, amb circumstàncies de recerca, el fet de ser un nen i tenir moviments més imprevisibles, implica més personal, més temps implica més personal també».

Conceptes difícilment quantificables

Ha reiterat l’«important» número de personal i ha indicat que aquest informe és de «mínims, el mínim cost i partint de quantitats fàcilment justificables». «Hi hauria altres conceptes que es podrien contemplar, però difícilment quantificables», ha postil·lat, precisant que la intenció és que fos «molt objectiu».

D’aquesta forma, s’ha tingut en compte el temps invertit pel personal a raó d’una jornada laboral de set hores i mitja, les despeses d’allotjament i manutenció, d’acord al que menys cobra cada guàrdia segons la seva escala.

Notícies relacionades

També es recullen les indemnitzacions per serveis, el consum de vehicle de combustible, però no el seu ús i manteniment, una cosa que sí que s’ha tingut en compte en elshelicòpters, i també els de combustible de dues petites embarcacions.