Quarta sessió del judici

Ana Julia Quezada, al ficar Gabriel al cotxe: «Ara, a emportar-se'l d'aquí»

La quarta jornada de declaracions de la vista oral amb jurat popular contra l'assassina confessa ha començat amb el testimoni de guàrdies civils

Ana Julia Quezada, al ficar Gabriel al cotxe: «Ara, a emportar-se'l d'aquí»

Rafael Gonzalez - Europa Press

Es llegeix en minuts
Julia Camacho
Julia Camacho

Periodista

ver +

Ana Julia Quezada, autora confessa de la mort del nen Gabriel Cruz, deia mentre introduïa el nen al maleter del seu vehicle: «Ara, a emportar-se’l d’aquí», segons ha manifestat el tinent de la Guàrdia Civil que va instruir les diligències del cas amb referència a les gravacions realitzades a dins del cotxe.

El tinent, que ja va intervenir en la sessió d’ahir, ha ratificat el contingut de les transcripcions de les gravacions i ha reiterat que l’acusada s’arengava dient en veu alta: «Ana, no aniràs a la presó».

Juntament amb un agent que pertany al grup d’Homicidis de la Policia Judicial de la Comandància d’Almeria, que també va ser comissionat per poder prendre declaració a diferents testimonis a Burgos, han explicat que els micròfons no gravaven de forma permanent.

Micròfons

Al contrari, un delsmicròfons es va activar quan es va introduir el cos al maleter i va gravar la primera seqüència de paraules, i posteriorment, quan l’acusada va tancar la contraporta, es va registrar un so «compatible» amb la neteja de les sabates de l’acusada i la resta de frases manifestades.

Notícies relacionades

L’agent que va anar a Burgos ha dit que el pare de la Judith, filla de l’acusada, li va indicar que mentre estava casat amb Quezada va tenir dos episodis de febres «molt altes» i que els metges no van poder determinar-ne el motiu, tot i que va estar ingressat dos o tres dies en cada ocasió.

Aquest testimoni va assenyalar que en un viatge curt a Madrid es va començar a sentir «molt malament», que no sabia com havia arribat a casa seva i que després de saber el que havia passat amb altres parelles de l’acusada, va pensar que aquesta podria tenir-hi alguna cosa a veure, perquè després d’acabar la seva relació amb ella no ha tornat a tenir cap altre episodi d’aquest tipus.