SEGONS DADES TELEFÒNIQUES

Ana Julia Quezada va estar unes tres hores a la finca on va matar el Gabriel

Les dades telefòniques recopilades per la Guàrdia Civil presentades durant la cinquena sessió del judici permeten traçar els passos de l'acusada

Els agents que van dur a terme la inspecció ocular han explicat com es trobava el cos del nen al maleter

zentauroepp49824218 11 09 2019 la autora confesa de la muerte del ni o gabriel c190912084916

zentauroepp49824218 11 09 2019 la autora confesa de la muerte del ni o gabriel c190912084916 / Rafael Gonzalez - Europa Press

3
Es llegeix en minuts
EFE

Ana Julia Quezada, única acusada per l’assassinat del nen Gabriel Cruz, va estar unes tres hores a la finca de Rodalquilar, a Níjar (Almeria) on va matar el petit el 27 de febrer de l’any passat, segons les dades telefòniques recopilades per la Guàrdia Civil durant la investigació del cas.

Així ho han manifestat dos agents d’aquest cos aquest divendres durant la cinquena sessió del judici, entre ells un capità que va participar en el cas de Diana Quer, que han indicat que es van sol·licitar totes les dades associades al número i terminal de l’acusada, dels quals van sortir unes taules amb totes les trucades entrants, sortints, SMS i l’antena telefònica a la qual va estar connectat el dispositiu.

Estudi sobre el terreny

Ha assenyalat que després de realitzar una aproximació matemàtica de les zones de connexió, es va fer un estudi sobre el terreny amb 36 terminals similars als de l’acusada, amb mostres reals sobre el terreny per esbrinar per on va passar «amb més fidelitat» el dia que es va cometre el crim.

Han precisat que al matí va estar a Campohermoso, Níjar, i que d’allà va anar cap a les dues del migdia a la casa de Las Hortichuelas Bajas, també a Níjar, de l’àvia del Gabriel, on l’última connexió al seu telèfon va tenir lloc a les 15.46:45 hores.

La següent connexió ja va ser a Rodalquilar, a uns deu minuts del seu punt de partida, on va rebre una trucada del pare del Gabriel, que era la seva parella en aquell moment.

Dues hores «sense utilitzar el telèfon»

Han remarcat que durant una hora exacta des que va abandonar Las Hortichuelas Bajas no hi va haver cap comunicació del telèfon, però que això podria ser simplement una comprovació de la mateixa xarxa telefònica.

Així doncs, l’acusada va estar una hora i 52 minuts sense «utilitzar el telèfon per a res», ja fos per trucar, mirar un correu o enviar un missatge de WhatsApp.

El terminal va tornar a tenir activitat a les 17.39:06 hores, tot i que «no es pot saber de quin tipus al no estar intervingut», per la qual cosa podria ser algun tipus de reacció passiva per part d’alguna aplicació que rebés una notificació, per exemple.

Ja a les 19.04 hores, canvia la cobertura de l’antena que fins aquell moment la ubicava a la finca, de manera que l’acusada hauria passat en aquell moment per Rodalquilar, on, minuts més tard, va ser gravada per una càmera.

Objectes al maleter

Dos agents més, que van realitzar la inspecció ocular del vehicle, han explicat com es trobava el cos del nen al maleter i que dins de l’automòbil es van trobar diferents objectes com ara un mocador de paper utilitzat, uns guants negres, un cubell fregar i una motxilla amb diversos jocs de claus així com la part superior d’una clau partida.

També hi havia una petita bossa de farmàcia amb diversos medicaments, en ‘blisters’ en què faltaven comprimits i una recepta de prescripció d’ansiolítics, a més d’un pot de plàstic de cafè.

Sang i restes biològiques

Notícies relacionades

Dos agents que van dur a terme la inspecció ocular de la finca de Rodalquilar han realitzat el repàs de la seva activitat amb el suport d’un reportatge fotogràfic, han indicat que van trobar un martell a la part contrària al lloc on va ser enterrat el Gabriel, precisant que aquest buit tenia unes dimensions de 60x40x10 centímetres», i que va ser localitzada una destral recolzada en un mur de formigó, pel costat que dona a la finca contigua.

També han apuntat que es va trobar una petita taca de sang en el marc d’alumini de la porta que donava de la casa al jardí, i una resta biològica en un interruptor.