SALDAR COMPTES

Tres detinguts per segrestar i torturar un home a Amposta

El mòbil del segrest va ser un deute de 10.000 euros que el segrestat havia contret amb un d'ells

Els arrestats van gravar les tortures amb el mòbil i van enviar el vídeo als familiars per exigir-los el rescat

res detenidos por secuestrar y agredir a un ciudadano indio en amposta / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 6 de setembre tres persones per presumptament segrestar i torturar durant més de 30 hores un home a Amposta (Tarragona).

Els arrestats, homes de 24, 33 i 36 anys, coneixien la víctima i la seva família, ja que van viure a l’Índia en pobles molt pròxims, i la van segrestar per reclamar un deute que havia contret amb un d’ells, segons han explicat els Mossos en un comunicat.

Saldar comptes

L’home a qui devia el deute va ser el que va idear el segrest, i el 4 de setembre, amb el pretext de resoldre els problemes que tenien, va proposar a la víctima anar al seu domicili, i allà, juntament amb tres homes més, la van lligarla van colpejarla van vexar la van insultar.

El segrestat va ser sotmès a vexacions i agressions contínues durant 30 hores, accions que els segrestadors van gravar amb el mòbil i van enviar als familiars amb l’objectiu de pressionar-los perquè els paguessin 10.000 euros pel rescat.

Van demanar a la seva família els diners per abans del 9 de setembre, i van alertar que si no pagaven el matarien, demostrant amb les imatges que el tenien retingut.

Trucada des de l’Índia

Els Mossos es van assabentar del succés perquè van rebre una denúncia telefònica d’un home des de l’Índia, que assegurava que havien segrestat el seu cunyat a Amposta.

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos va iniciar una investigació per localitzar la víctima i assessorar els familiars, i fruit de les diligències policials es va identificar una part dels segrestadors i es va determinar que el segrestat podia estar retingut a Amposta al domicili d’un dels segrestadors.

El 5 de setembre els investigadors ja tenien identificats els autors del segrest i el lloc de la custòdia, però la família de la víctima va realitzar un pagament parcial del rescat, i els raptors van decidir alliberar l’home cap a les 21.00 hores. Poc temps després, els Mossos van detenir a Amposta tres dels quatre segrestadors, i la matinada del 6 van entrar i van registrar el domicili on havia sigut retinguda la víctima.

No es descarten més detencions

Notícies relacionades

Al domicili van trobar diversos objectes del segrestat i elements que acreditaven la participació dels arrestats en el segrest i agressions.

Els tres detinguts van passar a disposició judicial el diumenge 8 de setembre i el jutge va decretar l’ingrés a la presó per a dos d’ells, i llibertat amb càrrecs per al tercer, mentre que la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.