JUDICI A AUSTRÀLIA

Condemnat un pare la filla del qual va desenvolupar 2.500 personalitats pels abusos sexuals

La víctima va dissociar la seva identitat per superar el trauma

jenny-haynes

jenny-haynes

2
Es llegeix en minuts
Efe

Un tribunal australià ha condemnat avui a 45 anys de presó un home per violar repetidament la seva filla, que va desenvolupar unes 2.500 personalitats arran dels abusos sexuals, dels quals va ser víctima de petita entre els anys 1974 i 1981.

Jenny Haynes, filla i víctima del pederasta, va assenyalar a la sortida dels tribunals que després d’aquesta sentència no vol tornar a pensar en el seu pare i abusador, en declaracions als mitjans locals.

La víctima, que ara té 49 anys, va destacar que la jutge reconegués en la sentència la necessitat i importància d’acabar amb el cas per reprendre la seva pròpia vida.

La magistrada Sarah Hugget, d’un tribunal de districte de la ciutat de Sydney, va assenyalar en la seva resolució contra Richard Haynes, de 74 anys, que l’agressor no podrà sol·licitar la llibertat condicional fins al 2050 pels delictes comesos contra la seva filla.

Des dels 4 anys i fins als 11, Jenny Haynes, la segona dels tres fills de Richard Haynes, va ser violada regularment pel seu pare de forma violenta, fins i tot torturada, quan vivia a Sydney.

El 1981, quan tenia onze anys, la seva família es va mudar de tornada al Regne Unit, on després els seus pares es van separar.

Per mantenir en secret els continus abusos sexuals el seu pare l’amenaçava –amb la mort de la seva mare o matar la seva mascota–, també la menyspreava o li assegurava que podria fer el que volgués amb ella, un maltractament psicològic que li va causar problemes mentals.

Com a conseqüència i per sobreviure al dolor i al trauma causat pels abusos, Jenny Haynes, que va renunciar a l’anonimat que les autoritats australianes ofereixen a les víctimes de delictes sexuals, té un trastorn d’identitat dissociatiu mitjançant el qual va desenvolupar unes 2.500 personalitats.

«Estic emocionada que el meu papi m’hagi vist i que em senti», va dir amb un gran somriure i entusiasme infantil Symphony, una nena de 4 anys i que és una de la més de trenta personalitats que van testificar contra Richard Haynes, als mitjans el maig passat després de donar el seu testimoni davant del tribunal.

Notícies relacionades

Després que els periodistes sol·licitessin l’assistència de Jenny, aquesta es va referir a Symphony com la persona que «va salvar les nostres vides», tot i que poc després Muscles –una altra de les personalitats– interromp per dir «bastard» al seu pare.

Richard Haynes es va declarar culpable després del testimoni de la seva filla, «no perquè estigués commocionat per l’enormitat dels seus actes, sinó perquè no va poder acceptar el que va dir Symphony quan va explicar el que li va fer amb detalls explícits i esgarrifosos», va recordar Jenny Haynes durant una entrevista al programa 60 minuts del canal 9.