ALERTA DELS EXPERTS

El creixement de l'obesitat a Espanya és ja similar al dels EUA

Espanya ja és el segon país d'Europa amb més nombre de casos de persones amb aquesta patologia

obesidad

obesidad / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Efe

El 25% de la població a Espanya és obesa o té problemes de sobrepès i el ritme de creixement d’aquesta malaltia és ja tan accelerat com als Estats Units, situant el nostre país en el segon d’Europa, per darrere del Regne Unit, amb més casos de la considerada "pandèmia del segle XXI". La malaltia causa 131.000 morts a l’any al nostre país.

Així ho han alertat experts en el tema amb motiu del XXIV Congrés Mundial de la Federació Internacional de Cirurgia de l’Obesitat i Malalties Metabòliques (IFSO) i el XXI Congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia de l’Obesitat Mòrbida i de les Malalties Metabòliques (SEC) que se celebra aquesta setmana a Madrid.

Notícies relacionades

Una de les novetats del congrés serà el debat sobre si s’ha d’ampliar l’espectre de persones amb sobrepès i obesitat que poden sotmetre’s a una cirurgia bariàtrica. "Si es àmplia l’espectre, s’amplia el nombre de persones que podran beneficiar-se d’aquesta cirurgia i, en conseqüència, solucionar la seva malaltia, considerada avui dia la pandèmia del segle XXI”, ha assenyalat en una nota el doctor Joan Pujol, membre d’IFSO i SEC.

Al congrés hi assistiran especialistes i professionals, nacionals i internacionals, implicats a combatre l’obesitat i abordar les patologies associades com malalties cardiovasculars, hipertensió arterial, hipercolesterolèmia, càncer, insuficiència respiratòria, problemes musculesquelètics i infertilitat tant en homes com en dones, entre d’altres.