Uns animalistes assalten una granja de conills a Gurb

Uns 40 nois irrompen en una explotació per alliberar una quinzena d'animals

a

a

1
Es llegeix en minuts

Un grup animalista ha assaltat una granja de conills a Gurb (Osona). Els fets es van produir aquest diumenge a la nit, quan uns 40 joves van entrar en una granja del municipi i van obrir les gàbies on hi havia els animals. Els animalistes es van emportar 14 conills, segons van relatar ells mateixos a través de les xarxes socials.

Diversos agents dels Mossos d’Esquadra es van personar a la granja i van identificar 15 persones, alguns d’ells menors d’edat i de nacionalitats diverses. Els animalistes van arribar a l’explotació en una desena de vehicles i, malgrat que la policia els va registrar, no van trobar els animals. Per la seva banda, l’Ajuntament de Gurb ha anunciat que es presentarà com a acusació particular. "Totes les reivindicacions són legítimes, però entrar en propietats privades, robar i generar inseguretat a les persones que viuen o treballen a les granges no són maneres", ha explicat l’alcalde, Josep Casassas, a l’ACN.

Notícies relacionades

Durant l’acció es van viure moments de tensió ja que els animalistes es van enfrontar a un grup de ramaders que van ser convocats a través de WhatsApp per defensar la granja.

I no és aquest el primer incident. A principis d’estiu, una granja va ser objecte del robatori d’un vedell, després del qual els lladres van deixar una nota afirmant que li havien salvat la vida i que ja no seria el menjar de ningú.

Temes:

Animals