El Vaticà aparta del sacerdoci el rector de Vilobí que va abusar de nens durant tres dècades

Tomàs Pons, de 91 anys, tampoc podrà visitar les poblacions en què va exercir

vaticano-por-primera-vez-banquillo-1389890356701

vaticano-por-primera-vez-banquillo-1389890356701

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Vaticà ha apartat del sacerdoci a Tomàs Pons, acusat per veïns i exalumnes de l’escola Bell-lloc (Girona) de suposats abusos durant tres dècades, i l’obliga a demanar perdó a les víctimes.

A més de no poder exercir el seu ministeri, aquest rector de Vilobí d’Onyar, de 91 anys, no podrà mantenir cap relació amb menors ni visitar les poblacions on ha exercit, segons les mesures anunciades aquest dilluns pel Bisbat.

Després de finalitzar la seva pròpia investigació, el Bisbat va enviar la documentació a la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu, que és la que ha ordenat aplicar aquestes mesures.

El passat 7 d’agost, la Santa Seu va decidir imposar al capellà “la prohibició total de l’exercici públic del ministeri, d’administrar el sagrament de la penitència, de mantenir qualsevol mena de contacte amb menors, i de visitar les poblacions on ha exercit el seu ministeri”.

A més, tindrà l’obligació de residir “on determini el bisbe diocesà, de portar una vida de penitència i oració i de demanar perdó a les víctimes”.

El bisbe de Girona ha comunicat “personalment al capellà aquestes mesures i ha disposat que es faci un seguiment de la seva execució i compliment”, a més d’informar les víctimes.

Ha renovat així mateix la seva “condemna de qualsevol mena d’abús, en línia amb el pensament i la praxi del papa Francesc”, s’afirma en el comunicat.

El passat 4 de febrer, la comissió diocesana del Bisbat de Girona va començar a treballar en la investigació sobre els presumptes abusos sexuals que hauria comès durant tres dècades Tomàs Pons, que va ser 33 anys rector de Vilobí d’Onyar i 29 de l’escola Bell-lloc de Girona, d’alumnat masculí.

Els membres d’aquesta comissió van recollir el testimoni d’algunes de les víctimes i del rector denunciat, així com de persones relacionades amb els fets, com exalcaldes, en total una quinzena.

A més de traslladar aquest cas a la Congregació per a la Doctrina de la Fe, el Bisbat va presentar còpia a la Fiscalia de Girona, que “va respondre arxivant les diligències per prescripció”. 


Notícies relacionades

La redacció d’EL PERIÓDICO està treballant en aquests moments per ampliar aquesta informació, que actualitzarà d’aquí uns minuts. Si voleu rebre al mòbil alertes sobre aquesta notícia o d’altres us podeu descarregar les aplicacions per a Android o IOS.

Per rebre cada dia al correu electrònic les notícies, reportatges i articles d’opinió publicats a elperiodico.com, doneu-vos d’alta als nostres butlletins informatius. També us podeu subscriure per consultar ‘online’ l’edició impresa o rebre-la diàriament al vostre domicili, amb la qual cosa disfrutareu de tots els avantatges i descomptes de pertànyer al club del subscriptor d’El Periódico, el Club eP!