Els Mossos detenen un home per assetjar una periodista a Vilafranca

Un casteller li va tocar el cul, la va llepar i li va mossegar l'orella mentre cobria la jornada de Sant Fèlix

La jutge de guàrdia de Vilafranca ha acordat llibertat provisional per al mosso i ha ordenat a l'agent no comunicar-se ni acostar-se a la víctima

La colla dels Castellers de Vilafranca durant la diada de Sant Fèlix del 2018

La colla dels Castellers de Vilafranca durant la diada de Sant Fèlix del 2018 / AP

2
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell

L’autor dels tocaments a una periodista en la Diada Castellera de Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), és un mosso, segons ha informat el mateix cos policial, que ha afegit que, al marge del procediment judicial, se li obrirà un procediment intern.  L’autor dels fets és un agent de 45 anys que ha quedat en llibertat provisional després que la jutge de guàrdia de Vilafranca del Penedès li hagi ordenat a l’agent no comunicar-se ni acostar-se a la víctima.

La periodista de La Xarxa de Televisions LocalsClaudia Climent ha denunciat haver patitassetjament sexualmentre estava treballant. A través de les xarxes socials, la dona ha expressat que aquest home li va tocar el cul, la va llepar i li va mossegar l’orella mentre estava cobrint la jornada castellera.

Els fets van produir-se la tarda de divendres passat, 30 d’agost. La periodista estava retransmetent la jornada per al programa televisiu ‘Castells en Xarxa’, amb la tasca d’anar entrevistant castellers i participants de la jornada. 

En un moment de la cobertura informativa, la periodista es va acostar a un grup de persones, explica ella mateixa, per entrevistar-les. “Un home amb un polo vermell m’ha agafat el micròfon, l’ha llepat i mossegat de forma obscena”, relata Climent. Al cap d’una estona un grup de persones també “s’han començat afer fotos amb mi sense que jo en tingués ganesi m’han agafat per tots els llocs”. I finalment va aparèixer l’assetjador que la va tocar, llepar i mossegar sense el seu consentiment. Aquest és el fil de Twitter que ha utilitzat la periodista per explicar-ho. 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la reportera ha detallat com va produir-se l’agressió. "Un casteller em va agafar per la cintura, pel cul, i va dir que ell també volia una foto amb mi". Després, ha explicat, mentre un altre casteller li feia la foto, aquest home la va assetjar.

Climent va continuar treballant, fent diverses connexions, i va ser a l’arribar a casa que va ser conscient del que li havia passat. "Vaig veure que m’havia afectat, vaig sentir moltes ganes de plorar i molt fàstic", ha afirmat.

Ahir mateixels Mossos d’Esquadra van detenir el presumpte assetjador, enmig de la celebració castellera. L’home, de 45 anys, ha passat la nit als calabossos, i aquest matí ha passat a disposició judicial als Jutjats de Vilafranca. Pot ingressar a la presó o quedar en llibertat amb càrrecs.

Notícies relacionades

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha condemnat els fets i assegura estar col·laborant amb les autoritats policials i judicials que estan desenvolupant la investigació. També asseguren que l’entitat ha de fer "moltíssima feina" perquè aquests fets no es tornin a produir.

Punt Lila inexistent

Aquest any era la primera vegada que Vilafranca del Penedès instal·lava l’anomenat Punt Lila, un espai per preveure i aturar les violències sexistes en els entorns festius. No obstant, "l’ajuntament va decidir suprimir el servei durant el dia", s’ha queixat la periodista. "És necessari, a mi em va passar a plena llum del dia, amb els polítics al balcó i els policies a la plaça", ha afegit.