El focus del brot de listeriosi, en dues entatxonadores de l'empresa Magrudis

Les anàlisis revelen que els instruments per preparar la carn de La Mechá han donat positiu al bacteri Listeria monocytogenes

zentauroepp49520289 a man rides a bicycle past the closed magrudis factory in se190822233905

zentauroepp49520289 a man rides a bicycle past the closed magrudis factory in se190822233905 / JON NAZCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les anàlisis realitzades en dues entatxonadores de l’empresa Magrudis SL han donat positiu a la presència del bacteri Listeria monocytogenes, segons documents a què ha tingut accés el diari ‘El País’, que afegeixen que el focus del brot de listeriosi és en la planta de producció de la companyia.

Amb aquesta informació s’estreny el cèrcol a la investigació, que estava per determinar en quina fase del procés d’elaboració d’aquest aliment s’havia produït la contaminació, segons ha dit la ministra de sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, aquest dijous, qui no obstant ha incidit que la fàbrica Magrudis, ubicada a Sevilla, és clausurada i s’han retirat de la venda la resta de productes que s’hi produïen.

Notícies relacionades

En concret, llardó andalús, llom al xerès, llom al pebre vermell i llom casolà al pebre vermell de la marca La Mechá. Aquests productes han sigut distribuïts majoritàriament a Andalusia i en menors quantitats a Madrid i Extremadura.

El Ministeri de Sanitat ha aconsellat els qui tinguin al seu domicili algun envàs amb altres productes de la marca La Mechá, que s’abstinguin de consumir-lo i que, en cas d’haver-ho fet i presentar algun símptoma, acudeixin al metge.