TRASLLADO AQUESTA SETMANA

Els membres de 'La manada' compliran condemna separats

Quatre dels cinc nois han sigut traslladats des de la presó de Sevilla a altres centres

zentauroepp43084531 manada190206103651

zentauroepp43084531 manada190206103651

1
Es llegeix en minuts

Quatre dels cinc membres de 'La manada' condemnats contra el Tribunal Suprem a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació a una noia en els Sanfermines del 2016 han sigut traslladats aquesta setmana des de la presó Sevilla I a les seves presons de destinació. Només l’exguàrdia civil Antonio Manuel Guerrero Escudero seguirà en aquest centre, per ser a prop de la seva filla menor.

José Ángel Prenda, considerat el cap del grup, ha sigut traslladat a Puerto III; Jesús Escudero, a la presó de Huelva; Ángel Boza, a la d’Albolote (Granada), i Alfonso Jesús Cabezuelo, a la de Topas (Salamanca).

Guerrero Escudero seguirà a la presó Sevilla I, atès que el tribunal el va condemnar, a més, a dos anys addicionals de presó, un total de 17, com a responsable del delicte de robatori amb intimidació del telèfon mòbil de la jove víctima. L’exguàrdia civil, que ja va ser expulsat del cos, està reclús al mòdul IV d’Interns d’Especial Seguiment de la presó Sevilla I.

Notícies relacionades

El 21 de juny el Tribunal Suprem va revocar la sentència inicial del cas, emesa per l’Audiència de Navarra i confirmada pel Tribunal Superior de Justícia de Navarra, i va elevar les condemnes per als cinc acusats a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació amb els agreujants específics de tracte vexatori i actuació conjunta de dos o més persones, admetent així parcialment els recursos de la fiscalia, la víctima i les acusacions populars que van exercir l’Ajuntament de Pamplona i el Govern de Navarra.

Les sentències anteriors havien qualificat els fets d’abús sexual amb prevalença i havien condemnat els sevillans a nou anys de presó, dels quals en van complir gairebé dos abans de ser posats en llibertat provisional el juny del 2018.